Kirsehir'de Lavanta Festivali Düzenlendi

Kisehir’de, lavanta bahçesinde lavanta festivali düzenlendi. Festival kapsaminda vatandaslara lavantadan elde edilen ürünler dagitildi.

Kirsehir'de Lavanta Festivali Düzenlendi
Park Bahçeler Müdürlügü bölgesi yakinlarinda üretimi yapilan lavanta bahçesine halk erken saatte akin etti. Belediye tarafindan festival kapsaminda halka lavanta fidesi ve lavantadan elde edilen ürünler dagitildi. Deneme üretimi yapilan lavanta bahçesinde gerçeklestirilen ikinci üretim sonrasi sölen düzenlendi.

Kirsehir Belediyesi organizasyonu ile lavanta bahçesinde davul zurna ekibi halki karsiladi. Gönüllü palyaçolar çocuklarla oyunlar oynarken bahçe içerisinde olusturulan panoramik fotograf çekim köselerinde halk kuyruklar olusturarak fotograf çektirdi. Güldiken Mahallesi Ortaköy Caddesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlügü karsisinda bulunan lavanta bahçesinde üretime ilginin oldugunu söyleyen Belediye Baskani Selehattin Ekicioglu, "Tüketen degil üreten bir belediye anlayisiyla Kirsehir halki ve tarima bir çalismayi 2 dönem önce baslattik. Kuraklik ve sulama açisindan da lavanta bahçeleri büyük önem tasiyor. Bölgeye de örnek olabilecek bir çalisma oldu. Tarimla ugrasan çiftçiye de önemli katkilar sunacagina inaniyorum" dedi.

Lavanta bahçesinde yapilan hasadi görmek ve lavantanin olusturma biçimi hakkinda bilgi alan Alican Yobas, "Belediyenin düzenledigi bahçede verim alindi. Panoramik fotograf alani olusturulmus tesekkür ederim" diye konustu.

Alanda ailesiyle birlikte bilgilenmeye gelen Gülten Aydin ise yapilan organizasyon için tesekkür etti. Kirsehir Belediyesi 18 bin metrekarelik alanin 8 bin metrekaresinde 24 bin lavanta fidesi dikimi yapmisti.
Kaynak: İHA