Fortune 500'De Oba Firtinasi

Türkiye’nin en büyük makarna üretim tesislerine sahip olan OBA Makarna, açiklanan Fortune 500 Türkiye Arastirmasi 2021 sonuçlarina göre 110’uncu sirada yer almanin mutlulugunu yasarken Oba Grup 2021 yilindan itibaren kendi lojistigini satin aldigi 1500 TEU’luk iki gemi ve 10 bin konteyner ile kendi yapmaya basladi.

Fortune 500'De Oba Firtinasi


Sektöründe Türkiye sampiyonu olan Oba Makarna global pazarlarin da belirleyicisi olmayi sürdürürken ülke ekonomisine katma deger kazandirmaya devam ediyor. Geçtigimiz ay Istanbul Sanayi Odasi tarafindan açiklanan ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2020 Arastirmasinda ilk yüz firma arasinda yer alarak 86’nci siraya yükselen Oba Makarna bu kez de Fortune 500 Türkiye Arastirmasi’nin 2021 sonuçlarina göre Türkiye siralamasinda 110’uncu ve Gaziantep siralamasinda ise ikinci sirada yer alarak ülke ekonomisindeki agirligini ve sektörel liderligini bir kez daha hissettirdi.

2020 yilinin pandemi nedeniyle insanlik tarihi ve ekonomi için zorlu bir yil oldugunu ifade eden Oba Grup CEO’su Alparslan Özgüçlü “Bu süreçte üretime ara vermeksizin 40 Farkli ürün çesidiyle basta Türkiye’nin ve 105 ülkeye ihracat yaparak, dünya sofralarinin Oba lezzeti ile bulusmasini sagladigini belirtti.

Fortune 500 Türkiye Arastirmasi 2021 sonuçlarina göre firmamizin 110’uncu sirada yer almasi bizleri gururlandirmaktadir. Bu basarida emegi geçen herkese sonsuz tesekkürlerimizi sunuyorum” dedi.



OBA Makarna Gaziantep ve Sakarya’da dünyanin en modern tesislerinde üretiliyor

Gaziantep ve Sakarya Hendek’teki modern üretim tesislerinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Özgüçlü, “Oba Makarnacilik olarak, tesislerimizde günlük 2 bin ton makarna üretim kapasitesi ile faaliyet göstermekteyiz. Makarna sektöründe yarim asirdan daha fazla bir geçmise sahip olan firmamiz, yüksek teknoloji yatirimlari, insan sagligina olan duyarliligi, kaliteli ve yenilikçi üretim anlayisi ile gerek üretimde gerekse ihracatta liderligini sürdürmektedir” ifadelerini kullandi.

“2020 yili Oba Makarna için Yenilikler Yili olmustur”

Inovasyon ve Ar-Ge yatirimlarini araliksiz sürdüren firmamiz, geçtigimiz yil yeni lezzetlerini tüketicilerle tanistirmistir. Bu nedenle bir anlamda 2020 yili Oba Makarna için "Yenilikler Yili" olmustur. 2020 Yilinda Oba olarak Obamie markamiz ile noodle sektörüne giris yapmis bulunmaktayiz. Bunun yani sira ürün portföyümüze Oba Mac and Cheese’i ekleyerek ailemize yeni lezzetlerin katilmasini sagladik. Yeni ürünlerimiz içerisinde özellikle hazir tüketim grubunda yer alan Obamie markasi ile ürettigimiz noodle tüketicilerimizin büyük begenisini kazanmis bulunmaktadir” dedi.

Bütün dünyayi etkisi altina alan pandemi sürecini de degerlendiren Özgüçlü “2020 yili maalesef global anlamda salginla mücadele yili olarak geçmistir. Tüketim konusunda özellikle pandemi döneminde makarna, un gibi temel gida ürünlerinin satisinda büyük miktarda artis görülmektedir. Süreçteki talep artisindan firmamiz da olumlu yönde etkilenerek, basarili bir yili geride birakmistir. Öte yandan, Türkiye Ihracatçilar Meclisi Ilk 1000 Arastirmasinda sektörümüzde elde ettigimiz liderlikle ülkemizi uluslararasi arenada temsil ediyor olmanin gururunu yasamaktayiz. Bu basari, ekip motivasyonumuzu arttirirken bizi yeni yatirimlara kamçilamaktadir. 2021 yilinda tamamlanacak olan yeni noodle üretim yatirimimizla aylik 110 milyon paket kapasiteye ulasarak Türkiye’nin en büyük noodle tesisini hayata geçirmeyi hedefliyoruz” seklinde konustu.



Oba kendi lojistigini kendisi yapacak

1500 TEU’luk iki gemi ve 10 bin konteyner satin alimi ile 2021 yilinda kendi lojistiklerini yapmak üzere aksiyon aldiklarini da ifade eden Özgüçlü, “Tüketim aliskanliklarinda yasanan degisimleri iyi gözlemleyerek, dünya tüketicilerinin taleplerine uygun ürünlerimizle sektördeki yerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Günümüzde dijitallesme artik bir tercih olmaktan çikmis, zorunluluk haline gelmistir. Bu anlamda dijital dönüsüme, e-ticaret alanindaki yatirimlarimiza, Ar-Ge ve Inovasyona verdigimiz önemi daha da artiracagiz. Ayrica 1500 TEU’luk iki gemi ve 10 bin konteyner satin alimi ile 2021 yilinda kendi lojistigimizi yapmak üzere aksiyon almis bulunmaktayiz. Yeni yatirimlarimiz ve istihdamlarimizla gerek iç pazarda, gerek ihracatta istikrarli bir sekilde büyüyerek, ülke ekonomimize daha fazla katki sunmanin gayreti içerisinde olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA