Evin Önünden Kaçirilan Genç Kiz, Jandarma Operasyonu Ile Kurtarildi

Adana’nin Kozan Ilçesinde 3 gün önce evlerinin önünden kaçirilarak zorla alikonulan 17 yasindaki Z. G, jandarmanin basarili operasyonu ile kurtarildi.

Evin Önünden Kaçirilan Genç Kiz, Jandarma Operasyonu Ile Kurtarildi
Adana’nin Kozan ilçesinde 30 Haziran günü evlerinin önünden bir araca zorla bindirilerek kaçirilan ve 3 gündür aranan 17 yasindaki Z. G, Kozan ilçe jandarma komutanligi ekiplerinin yaptigi çalisma ile alikonuldugu Ceyhan ilçesinde kurtarildi.

Kozan’da ailesi ve yakinlari tarafindan sosyal medya araciligi ile gündeme getirilen, vatandaslarin da destek verdigi arama çalismalari kapsaminda her ihbari degerlendiren güvenlik güçleri, 36 saat içinde kaçilan Z.G’yi zorla bindirilerek götürüldügü Ceyhan’daki eve yapilan baskin sonucu kurtardi. Z.G’yi kaçiran zanli Mustafa Kurnaz ise yakalanarak Kozan’a getirildi.

Z.G’nin ablasi 3 gündür yasadiklarini aktarirken kardesini ali koyan zanlinin en agir cezayi almasini talep etti. Anne M.G ve kiz kardesi göz yaslarini esliginde kurtarilan Z.G’ye dakikalarca sarildi.

“17 Yasindaki çocugun ailesi zanlinin müebbet almasini istiyor”

Z.G’nin Ablasi F.G “ Jandarmamizdan devletimizden Allah razi olsun. Ben Adana’da oturuyorum. Annem köyde. Önce bu zanli yengemi düsürüyor. Yengemi darp ediyor ondan kurtulunca kardesimi arabaya zorla bindiriyor. Benim kardesim 17 yasinda çocuk daha. Üniversite sinavina girdi, ebelik okuyor. Aklimiza gelemezdi basimiza gelecegi. Ömür boyu müebbet almasini istiyorum. Öldürülen kadinlar var. Buna bir yasa gelsin gerekirse idam edilsin. Kadinlara çocuklara bu zorbalik olmasin. Allah devletimizden razi olsun biz kurtardik o da insallah ömür boyu hapis yatar” dedi.

Z:G’y,i zorla alikoyan Mustafa Kurnaz’in (28) Jandarmadaki ifade islemlerinin ardindan Kozan adliyesinde hakim karsina çikacak.
Kaynak: İHA