Edirne Milletvekili Fatma Aksal Açiklamasi 'Yagisin Boyutu Bütün Altyapilari Asacak Düzeydeydi'

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne'de yasanan yagisin tüm altyapilari asacak düzeyde oldugunu söyledi.

Aksal, gazetecilere yaptigi açiklamada, Edirne'de yasanan dolu, firtina ve kuvvetli saganaktan bazi köylerin etkilendigini söyledi.

Edirne merkezde de taskinlar yasandigini animsatan Aksal, "Edirne merkezde taskinlar yasandi. Edirne'nin çok ciddi bir alt yapi problemi var. Buna çok destek verdim. Çok basarili gitmiyor ama yasanan olay altyapinin ötesinde. Yaklasik 20 dakika süren ve belki de hiçbir altyapinin kaldiramayacagi bir yagisti. Bu yasanan yagis üzerinden Edirne'nin altyapisini elestirmek çok dogru olmaz. Siyaset yapacagiz ama düzgün yapacagiz." dedi.

Yasanan olayda 14 yasinda bir kisinin elektrik akimina kapildigini belirten Aksal, sunlari kaydetti:

"Kalbi durmus ama tekrar hayata döndürülmüs. Suan durumunu takip ediyoruz. En büyük tesellimiz can kaybi yasanmamasi. Her yagis gösteriyor ki Edirne'nin alt yapisinin acil olarak tamamlanmasi gerekiyor. Fakat meydana gelen yagisin boyutu bütün altyapilari asacak düzeydeydi. Insallah yaralari en kisa sürede sarariz. Küresel iklim degisikligi ile bu tür olaylari sik sik yasiyoruz. Sicak hava kütlesi ile soguk hava kütlesinin çarpismasi sonucu böyle bir felaketi yasadik. Maalesef bu olaylari daha sik yasayacagiz."

Dolu ve saganak nedeniyle ayçiçegi ve bugday ekili tarlalarda meydana gelen zarara da deginen Fatma Aksal, su degerlendirmelerde bulundu:

"Buradan tüm üreticilerimize TARSIM sigortasi yaptirmalari konusunda çagrida bulunmak istiyorum. Tabi ki devlet olarak vatandasimizin yarasini saracagiz ama vatandaslarin da üzerine düseni yapmasi gerekiyor. Devlet destekli ve son derece makul fiyatlarla TARSIM sigortasindan yararlanalim ve basimiza bu tür bir felaket geldiginde üzülmeyelim. Bunun yolu sigortadan geçiyor. Köylerde hayvanlarini sulamak ve sagmak için vatandaslarimiz artik elektrik kullaniyor. Bodrum katlarini su basan is yerlerimiz var. Onlari tahliye ediyorlar. Yikilan direklerin onarim ve tamir islemleri yapiliyor. Vatandaslarimiz 'neden elektrik vermiyorsunuz' diyorlar ama en ufak bir riski almamaliyiz. Sayin Valimiz, Sayin belediye baskanimiz ve bütün kurum ve kuruluslarimiz arazide. Elektriklerin gelmesi için takipteyiz. Ancak ilk önce vatandasimizin güvenligi geliyor."

Kaynak: AA