Edirne'de Kuvvetli Saganagin Ardindan Temizlik Çalismasi Baslatildi

Edirne'deki gök gürültülü kuvvetli saganak, kuvvetli firtina ve dolu sonrasi zarar olusan alanlarda temizlik çalismalari baslatildi.

Dün aksam saatlerinde, iklim bilimcilerin asiri sicak ve asiri soguk havanin çarpismasi sonucu olusan downburst olarak adlandirdigi hadisenin meydana geldigi kentte bir anda baslayan ve sik sik yön degistiren kuvvetli rüzgarin ardindan siddetli yagis görüldü.

Elektrik direklerinin devrilmesine, agaçlarin yikilmasina, çatilarin uçmasina neden olan meteorolojik vaka, birçok bodrum katta su baskinina neden oldu.

Su basan evlerdeki tahliye ve temizlik isleri devam ederken, yollara devrilen agaçlar da kaldirilmaya baslandi.

Kentin bazi bölgelerinde ise hala elektrik yok. Bu arizalarin da giderilmesine çalisiliyor. Bu arada yasanan olay ekili alanlara da zarar verdi.

- Tarim arazileri zarar gördü

Edirne Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Arabaci, AA muhabirine, Edirne'de bir afet yasandigini söyledi.

Kentteki bazi tarim arazilerinin zarar gördügünü belirten Arabaci, söyle konustu:

"Saganak, firtina ve dolu ile Iskenderköy civarinda bazi tarim arazilerine zarar verdi. Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi mevkisindeki bazi arazilerin de zarar gördügünü çiftçilerimiz söyledi. Herkese büyük geçmis olsun, tespit çalismalari yapilacak. Bugday hasadinin oldugu sirada bunun gerçeklesmesi çiftçimizi tedirgin etti. Tarlalarimiz uygun hale geldiginde çiftçimiz hasada devam edecek. Allah daha beterinden korusun, tekrar geçmis olsun."

Kaynak: AA