Dogal Yasam Parki Ormanya'da 'Orman Kütüphanesi' Kuruldu

Kitapseverlerin dogayla iç içe kitap okuyabilecegi 200 kisi kapasiteli kütüphanedeki 10 oyma agaç kitaplik ve 11 butik kitaplikta, aktüel yayinlardan romana 21 kategoride 2 bini askin kitap bulunuyor Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin: 'Burasi Türkiye'nin ilk Orman Kütüphanesi oldu. Hamak üzerinde kitap okumanin keyfi burada yasanacak'

Avrupa'nin en büyük dogal yasam parki Ormanya'da "Orman Kütüphanesi" olusturuldu.

Kartepe ilçesindeki Ormanya'da düzenlenen tanitim töreninde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, parka bir yenilik daha kattiklarini söyledi.

Kütüphanenin, 21 farkli bölümü olacagini aktaran Büyükakin, söyle devam etti:

"Yürüyüs yolumuzda yaklasik 150 sene önce Selim Sirri tarafindan ekilen asirlik çinarlar vardi. Onlari koruma altina almistik ama ömrünü tamamlayanlardan bir kismini kesmistik, onlari burada yasatacagiz. Onlarin içine kütüphaneler yaptik.

Dünyanin en ilginç kütüphanelerinden biri oldu. Bir tane ana okuma bölümü var. Burada dogayla iç içe kitap okumanin keyfini yasanabilecek. Içerisi gerçekten muhtesem. Simdilik toplam 2 bin kitap var. Sayisi artarak devam edecek. Burasi Türkiye'nin ilk Orman Kütüphanesi oldu. Hamak üzerinde kitap okumanin keyfi burada yasanacak."

- "Ormanya'nin güzelligine, degerine deger katan proje"

Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman da Ormanya'nin, Kocaeli'nin turizm için çok kiymetli oldugunu belirterek, Ormanya'nin güzelligine, degerine deger katan projenin hayata geçirildigini kaydetti.

Konusmalarin ardindan yarali olarak Ormanya'ya getirilen ve tedavi süreci tamamlanan 4 baykus dogaya salindi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Turizm ve Dogal Yasam Alanlari Sube Müdürlügünce kurulan 200 kisi kapasiteli kütüphanede, aktüel yayinlardan romana 21 farkli kategoride 2 bini askin kitap bulunuyor.

"Mese", "Gürgen" ve "Kayin" adi verilen 3 okuma salonu ve 1 ana meydandan olusan Orman Kütüphanesinin içerisinde hamak, armut oturma grubu, amfi, banklar, salincak, sallanan sandalye ve yüksek file alani bulunuyor.

Kitapseverler için konforlu okuma alanlarinin olusturuldugu Orman Kütüphanesinde 10 oyma agaç kitaplik ve 11 butik kitaplik bulunuyor.
Kaynak: AA