Didim'de 1 Yil Aradan Sonra Carettalar Yumurta Birakti

2019 yilinda Aydinin Didim ilçesindeki bir plaja yumurta birakan Caretta Caretta deniz kaplumbagasi bir yillik aranin ardindan yeniden ayni plaja yumurtalarini birakti. Yumurtalarin birakildigi alan koruma altina alindi.

Didim'de 1 Yil Aradan Sonra Carettalar Yumurta Birakti
Didim Çamlik mahallesi Parlamenterler Sitesi Plajina 2019 yilinda yumurta birakan Caretta Caretta deniz kaplumbagasi bir yillik aranin ardindan yeniden ayni plaja yumurtalarini birakti. Iribas deniz kaplumbagasini plajda gören site sakinleri durumu site yönetimine bildirdi. Site Baskani Caner Ataman ise durumu EKODOSD’a bildirdi. EKODOSD Baskani Bahattin Sürücü bölgede inceleme yaparak yumurtalarin yerini tespit etti. Yuva alaninin çevresi, Aydin Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü, EKODOSD ve Site Yönetimi isbirligiyle koruma altina alinarak, bilgilendirme panolari asildi.

Parlamenterler sitesi yönetim kurulu baskani Caner Ataman ise kaplumbaganin sitelerinin kumsalina gelerek yuva yapmasindan son derece mutlu oldugunu, bu tür nadir deniz canlilarinin korunmasi için kendilerinin de çok duyarlilik gösterdiklerini ve kumsallarinda bulunan yuvaya sahip çikacaklarini belirtti.

EKODOSD Baskani Bahattin Sürücü ise 2019 yilinda, plajda 77 yavrunun çiktigi yuvadan, bu yil kaç yavru çikacagi site sakinleri arasinda merak konusu oldugunu ifade ederek kaplumbaganin yavrularinin çikmadan önce Parlamenterler Sitesi’nde bir sunum gerçeklestirecek ve farkindalik çalismasi yapacaklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA