Davutoglu Açiklamasi 'Muhalefet Ile Çok Yakin Temaslarimiz Var'

SAMSUN – Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, ittifaklara girip girmeyecekleri konusuna deginerek, "Muhalefet ile çok yakin temaslarimiz var. Aksener ve Kiliçdaroglu, Karamollaoglu, Babacan ile görüsüyoruz" dedi.

Davutoglu Açiklamasi 'Muhalefet Ile Çok Yakin Temaslarimiz Var'
Ahmet Davutoglu, partisinin Samsun il kongresi için dün Samsun’a geldi. Bazi ilçelerdeki programlara katilan Davutoglu bu sabah da basin toplantisi düzenledi.

Davutoglu, Samsun ve genel konular hakkinda açiklamalarda bulundu.

Samsun’un 21. yüzyilin perspektiflerini yakalamasinin ülke için de büyük bir sans oldugunu dile getiren Ahmet Davutoglu, “Rusya ile ortak çikar içerisinde anlasilabilirse bir gün Samsun-Ceyhan Boru Hatti faaliyete geçebilir. Maalesef bu proje zamanla rafa kalkti. Samsun’un dogasinin ve Karadeniz’in dogasinin bütünüyle korunmasi lazim. Samsun’un sanayilesmesi konusunda pek mesafe alindigini görmüyorum. Bazi iyi tesebbüsler vardi. Samsun’un bir saglik turizmi alani, rehabilitasyon merkezi olmasi. Onun için de Samsun’un tüm altyapisi müsait. Samsun’u sanayilesmenin yogunlastigi bir yer, özellikle de çevreyle çeliskili sanayilesmenin yogunlastigi bir yerden daha çok organik tarimi, stratejik gida sanayi sektörlerinin, saglik turizminin ve ovayi etkilemeyecek sekilde enerji odakli bir yapilanmanin Samsun’u 21. yüzyilin perspektifine tasiyacagina inaniyorum. Bu Türkiye için de büyük bir sanstir ve imkandir” seklinde konustu.

Ittifaklara girip girmeyecekleri yönündeki konuya da deginen Davutoglu, sunlari söyledi:

“Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi olmasaydi biz ittifaktan bahsediyor olmayacaktik. Cumhur Ittifaki kurulmasa Millet Ittifaki da kurulmazdi. Dolayisiyla Cumhur Ittifaki dogdugu için baska ittifaklar dogdu. Esas soru; Cumhur Ittifaki kalici mi? Eger ben sunu desem; ‘Biz su ittifakin içinde olacagiz veya bir ittifak kuracagiz’ Cumhur Ittifaki’ni kalici kabul ederim. Ben AK Parti ve MHP tabanindaki rahatsizligi görüyorum. Cumhur Ittifaki kalici olmayabilir. Yarin ne olacagi belli olmayan bir varsayim üzerinde ben siyaset yapmam. Siyaseti nasil mi yaparim? Partimi örgütlerim, halkima anlatirim, partimin yapisini güçlendiririm. Muhalefet ile çok yakin temaslarimiz var. Sayin Aksener ve Kiliçdaroglu, Karamollaoglu, Babacan ile görüsüyoruz. Kabul etselerdi Sayin Erdogan ve Bahçeli ile de görüsürdük. Onlar bayramlasmaya dahi çikmadi” diye konustu.

Davutoglu ve beraberindeki heyet toplantinin ardindan Samsun’daki diger programlara katilmak üzere yola çiktilar.
Kaynak: İHA