CHP'li Büyüksehir Belediye Baskanlari Antalya'da Bulustu

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek: 'Sadece kiyi degil, iç kesimlerde de turizmin gelismesi için çalismalarimizi kararlilikla sürdürüyoruz'.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek'in ev sahipliginde, CHP'li 10 Büyüksehir Belediye Baskani Antalya'da bir araya geldi.

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantiya, Baskan Böcek'in yani sira Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak katildi.

Toplantida, tarim, turizm, çevre, kuraklik ve iklim degisikligi konularini ele alan bildiri yayinlandi.

- "Kararlilikla çalismalarimizi yürüttük"

Baskan Böcek, yaptigi konusmada, kimseyi ötekilestirmeden vatandaslara hizmet ettiklerini söyledi.

Salginla mücadelede tedbirlerin elden birakilmamasini çok önemsediklerini aktaran Böcek, salgin sürecinde 11 büyüksehirin basariyla mücadele verdigini, dayanismanin en güzel örneklerini gözler önüne serdiklerini dile getirdi.

Tasarruflu ve israfa karsi yönetim anlayisinin 11 büyüksehir belediyesinin yönetim anlayisinin omurgasini olusturdugunu vurgulayan Böcek, sunlari kaydetti:

"Seçim kampanyasindaki günlerimizden bu yana hepimiz israf düzeniyle mücadele ve tasarrufu vatandaslarimiza vadettik. O günden bugüne durusumuzdan ayrilmadan kararlilikla çalismalarimizi yürüttük. Bu tedbirlerle ciddi basari elde edilmis, mali bütçelerimize katki saglanmistir. Bu nedenle 30 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaskanligi Genelgesi'ni belediyelerimiz yakindan takip etmektedir. Bu genelgenin istisnasiz tüm kamu kurumlarini kapsamasi gerektigi inancindayiz."

- "Sehirlerimiz Türkiye'nin turizm ekonomisine büyük katkilar yapmaktadir"

11 büyüksehirin Türkiye'nin turizm odagi oldugunu anlatan Böcek, "Sehirlerimiz Türkiye'nin turizm ekonomisine büyük katkilar yapmaktadir. Günümüzde turizm ekonomisi kum, deniz, günes ve çok daha fazlasini ifade etmektedir. Sadece kiyi degil, iç kesimlerde de turizmin gelismesi için çalismalarimizi kararlilikla sürdürüyoruz. Ülkenin turizm gelirini artirmak ve bu gelirin ülkenin tüm illerinde adil sekilde dagilmasi için Türkiye'de yeni bir turizm politikasi olusturulmasi ve uygulanmasi gerektigini savunuyoruz. Canla basla çalismaya devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Iki gün sürecek program yarin sona erecek.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas'in, yurt disinda oldugu için toplantiya katilamadigi ögrenildi.
Kaynak: AA