Bodrum'da, Çevrenin Korunmasi Ve Atik Toplama Maliyetinin Azaltilmasina Yönelik Çalisma Baslatildi

Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz: 'Çevre konulari bütüncül olarak degerlendirilerek tedbir alinmasi, duyarliligin artmasi gerekiyor' Biyodizel Sanayi Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Biraltin: 'Su kirliligi olusum sebebinin yaklasik yüzde 25'i bitkisel atik yaglardan kaynaklanmaktadir'.

Mugla'nin Bodrum ilçesinde temizlik hizmetlerinde yapilacak çalismalarla hem doganin korunmasi hem de atik toplama maliyetinin azaltilmasi hedefleniyor.

"Temiz Bodrum" kampanyasi kapsaminda Umurça Parki'nda gerçeklestirilen basin toplantisinda, Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügünün yeni uygulamalari tanitildi, mahallelerde çevrenin korunmasi ve atik toplama maliyetinin azaltilmasina yönelik baslatilan çalisma hakkinda bilgi verildi.

Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz, yaklasik iki yildir atik toplama yönteminde yenilikçi fikirler gelistirip farkindalik olusturmaya çalistiklarini söyledi.

Herkesin elini tasin altina sokup sorumluluk almasi gerektigini belirten Yilmaz, "Bodrum Belediyesi olarak biz sadece çoban atesi yakiyoruz. Çevre konulari bütüncül olarak degerlendirilerek tedbir alinmasi, duyarliligin artmasi gerekiyor. Mugla'daki 13 ilçe içerisinde kent temizligine en çok para harcayan ilçe yine Bodrum Belediyesidir. Kent temizligi anlaminda teknolojik bir altyapi kuracagiz." dedi.

- "Su kirliliginin yüzde 25'i bitkisel atik yaglardan kaynaklanmaktadir"

Biyodizel Sanayi Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Biraltin ise bir litre bitkisel atik yagin bir milyon litre suyu kirlettigine dikkati çekti.

Marmara Denizi'nde etkili olan müsilaji (deniz salyasi) animsatarak yasanan deniz kirliginin bir uyari isareti oldugunu ifade eden Biraltin "Su kirliligi olusum sebebinin yaklasik yüzde 25'i bitkisel atik yaglardan kaynaklanmaktadir. Bu yüzden bitkisel atik yaglarin toplanmasi asiri derecede önemlidir hem ekonomik hem de çevre faaliyeti olarak. Bodrum, mavisiyle deniziyle ünlü bir yer. Ancak bu farkindaligi yayamazsak Bodrum'u da kaybetmeye baslayacagiz." diye konustu.

Çalismalara destek veren sarkici Sertap Erener de toplantiya katilarak, çevrenin korunmasi bilincinin artmasi için okullarda da egitim baslatilmasi gerektigini söyledi.

Çevreyle ilgili çalismalari destekledigini belirten Erener, herkesi bu konuda duyarli olmaya çagirdi.
Kaynak: AA