BIGEP'te Basarili Olan Ögretmen Ve Ögrencilere Basari Belgesi

Balikesir Valisi Hasan Sildak, Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonuyla Il genelinde yürütülen Basariyi Izleme ve Gelistirme Projesi (BIGEP) kapsaminda basarili çalismalar ortaya koyan okul yöneticisi, ögretmem ve ögrencilere ödüllerini verdi.

BIGEP'te Basarili Olan Ögretmen Ve Ögrencilere Basari Belgesi
Heyecan, motivasyon ve sinerji olusmasinin hedeflendigi projeyle, Balikesir’in egitimde hep bir adim daha önde olmasi amaçlandi. Pandemi tedbirleri kapsaminda uzaktan egitim modeline de uygun hale getirilerek egitim-ögretim yili boyunca araliksiz bir sekilde sürdürülen projede; akademik, sosyal-sportif ve sanatsal, yenilikçi egitim-ögretim ortamlari ve tasarim beceri atölyeleri, proje tabanli çalisma faaliyetleri ile Egitim Bilisim Agi (EBA) Sisteminin etkili ve verimli kullanimina yönelik birçok alanda çalismalar gerçeklestirildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan törende söz alan ögrenciler BIGEP Projesi sayesinde firsat dolu bir yil geçirdiklerini ve basariya ulasmada projenin kendilerine yol gösterici oldugunu dile getirdiler.

Projenin pandemi döneminde de kusursuz bir sekilde yürütüldügünü belirten Vali Sildak törende yaptigi konusmada, “Hayata geçirdigimiz projemiz, hem uzaktan egitime hem de yüz yüze egitime hazir bir proje olarak tanitim toplantisiyla sunulmustu. Milli Egitim Müdürlügümüzde bu projeyle ilgilenen arkadaslarimiz her türlü öngörüde bulunarak, zamaninda yaptiklari hazirliklarla projemizin kusursuz olarak pandemi döneminde ilerlemesini, isletilmesini sagladilar. Projede emegi geçen bütün ekibimizi, egitim kadromuzu ve burada bulunan, basarilariyla su an karsimizda oturan çok kiymetli ögrencilerimizi, ögretmenlerimizi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

BIGEP’in motivasyon ve sinerji olusturma projesi oldugunu ve bunun da basariyla gerçeklestigini sözlerine ekleyen Sildak, “Sadece egitim camiamizda, ögrencilerimizin, ögretmenlerimizin, yöneticilerimizin degil, Ilin bütün dinamiklerinin benimsedigi, heyecan duydugu, kabullendigi bir proje oldu. Il Milli Egitim Müdürlügümüzle yaptigimiz yil sonu degerlendirmesi sonucunda projemizin gelecek egitim ve ögretim yili için revizyonu ve eksikliklerinin giderilmesi için çalismalara simdiden baslandi. Eylül ayi itibariyle yeni yüzüyle, gelistirilmis formatiyla önümüzdeki sene de uygulanma imkanina kavusacak” diye belirtti.

“Atölyeler Modern Egitimin, yenilikçi yaklasimlarin en güzel gerçeklestigi ortamlardir”

Projeyle birlikte fiziki kapasitenin arttirilmasi, okullardaki yenilikçi ortamlarin, atölye yapimlarinin da gerçeklestigini açiklayan Sildak, “Çalismalara yönelik rakamlar çok umut verici. 160’in üzerinde atölye yapimi devam ediyor. Bunlarin 100’e yakini tamamlandi. Devam eden 21 çalisma var. Gelecek yil itibariyle 168 atölyeyi hizmete sunmus olacagiz. Atölyeleri modern egitimin, yenilikçi yaklasimlarin en güzel gerçeklestigi ortamlar olmasi açisindan son derece önemsiyoruz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan proje dahilinde olusturulan çesitli alanlarda, Egitim Bilisim Agi (EBA)’nin etkili kullaniminin saglanmasinda gösterilen gayret ve basarilardan dolayi ögretmen ve ögrencilere protokol tarafindan ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Avlu Kongre Merkezinde gerçeklestirilen ödül törenine Vali Hasan Sildak ve esi Fatma Nur Sildak’in yani sira Balikesir Milletvekili Belgin Uygur, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutani Hv. Plt. Tugg. Kemal Turan ve Esi Melek Yeliz Turan, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ve Esi Mehtap Yilmaz, Cumhuriyet Bassavcisi Alpaslan Kaplan, Balikesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Narli, Altieylül Kaymakami Dr. Oktay Kaya, Karesi Kaymakami Abdulkadir Demir, Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Il Jandarma Komutani J.Kd. Alb. Tarik Hekimoglu, Sanayi Odasi Baskani Nazmi Yaris, Ticaret Odasi Baskan Vekili Okan Telaseli, kurum müdürleri, okul müdürleri ve müdür yardimcilari, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA