Balikesir'de 'Tarla Günü' Etkinliginde Ürünler Hasat Edilmeye Baslandi

TAGEM Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Ilhan Aydin: 'Türkiye için degil dünyadaki birçok ülkeye tohum satiyoruz. Özel sektörde çok güçlü sekilde 900'ü askin firmamiz, ürettikleri tohumlari yurt içi ve disina satiyorlar. Tohum konusunda daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz'

Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügünce (TAGEM) Bandirma Koyunculuk Arastirma Enstitüsünde, 'Tarla Günü' etkinligi kapsaminda bugday ve arpa hasadi yapildi.

30'uncu yil kutlamalari kapsaminda düzenlenen etkinlik Enstitüye ait bugday hasat tarlasi bölgesinde gerçeklestirildi.

TAGEM Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Ilhan Aydin, burada yaptigi açiklamada, etkinligin düzenlenmesinden dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.

Aydin, Türkiye'nin tohumculuk alaninda ihracatçi bir ülke oldugunu belirterek söyle konustu:

"Türkiye 1 milyon 154 bin ton üretimiyle bazi kalemlerde net ihracatçi bir ülke durumundadir. Özellikle bugday basta olmak üzere Ankara, Eskisehir, Konya, Adana, Sanliurfa, Diyarbakir ve Sakarya'daki arastirma enstitülerimizde bugday islahi çalismalarimiz araliksiz sürüyor. Ülkemizde 10 milyon tonlardan 20 milyon tonlara çikti, sadece Türkiye için degil dünyadaki birçok ülkeye tohum satiyoruz. Özel sektörde çok güçlü sekilde 900'ü askin firmamiz ürettikleri tohumlari yurt içi ve disina satiyorlar. Tohum konusunda daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz."

Konusmanin ardindan biçerdöverlerle tarlada hasat yapildi.

7 bin 100 dekarlik alanda hububat ekimi yapildigi enstitüde, bunun 5 bin 500 dekar alaninda ise özel sektör is birligi ve sözlesmeli üretim modeliyle 11 farkli arpa ve bugday çesidinin yetistirildigi ögrenildi.
Kaynak: AA