Agri'da 'Kurban Kesim Organizasyonu Tanitim Ve Istisare Toplantisi' Düzenledi

Agri Il Müftülügü, "Türkiye Diyanet Vakfi 2021 Yili Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanitim ve Istisare Toplantisi" düzenledi.

Agri'da 'Kurban Kesim Organizasyonu Tanitim Ve Istisare Toplantisi' Düzenledi
"Türkiye Diyanet Vakfi 2021 Yili Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsaminda düzenlenen istisare toplantilari devam ediyor. Bu kapsamda Agri’da düzenlenen Türkiye Diyanet Vakfi 2021 Yili Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanitim ve Istisare Toplantisi’nda konusan Diyanet Isleri Baskanligi Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, " Mesele sadece kurban meselesi degil. Mesele insanligin saadetine, mutluluguna, huzuruna katki saglamak" dedi.

Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren Agri Il Müftüsü Tandogan Topçu, "Allah Resulü hiçbir zaman oturdugu yerden teblig etmedi. Sürekli insanlarin yanina gitti. Ne için insanlarin yanina gitti? Allah’i tanitmak, kendisinin son Peygamber oldugunu anlatmak için. Iste bizler de hademe-i hayrat olarak O’na benzemeye çalissak, aslinda her konumuz yoluna varacak ve istedigimiz basariyi da elde etmis olacagiz” seklinde konustu.

Sonrasinda kürsüye davet edilen Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ise "Geçtigimiz yil 557 bin kurban keserek bunun 74 bin hissesini ülke sinirlari içerisinde, geriye kalan bütün kurbanlari gönül cografyamiza, Islam dünyasina gönderdik. Bizim kervanlarimiz asirlardir Afrika’ya dolu gitmis, bos gelmis. Batinin gemileri Afrika’ya bos gidiyor ve dolu dönüyor. Afrika’da insanlarin acidan ölmesi, açligin adeta insanlari kirip yok etmesi Batinin umurunda bile degil. Suriye’de bir buçuk milyon insan ölmüs, Irak’ta, Filistin’de, Arakan’da, Dogu Türkistan’da farkli yerlerde insanlar ölüyormus, umurlarinda bile degil" diye konustu.

Islam anlayisinin, "Komsusu açken tok yatan bizden degildir." hadis-i serifine dayandigini belirten Albayrak, sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye’den giden gönüllü kardeslerimizi bir eve davet ediyorlar. Arkadaslarimiz, ev sahibinin kendilerine ikram etmek için su dolu kabin içerisine birkaç parça bir seyler attiklarini görünce soruyorlar, ‘Bu nedir?’ diye. Ev sahibi, ‘Yemege kattigimiz, geçen sene kurban etinden kuruttuklarimiz.’ diyor. Bu kardeslerimiz kendilerine verilen kurban etlerini kurutup toz haline getirerek bir yil boyunca asini tatlandirmak için kullaniyor. Bu kardeslerimiz için vatandasimizi bilinçlendirmek, bilgilendirmek, ibadete, iyilige rehberlik yapmak, bu süreci yönetmek boynumuza borçtur. 2020 yilinda 74 ülkede 308 bölgede, yurdumuzda 81 vilayetimizin yaklasik 430 ilçesinde 557 bin 311 hisse kestik. 4 milyon 625 bin aileye pay verdik. Tespitlerimize göre 23 milyon 128 bin bireye, aileye ulastik. Bu bir davettir, tebligdir, gönüllere girmektir. Bu zenginle fakir arasinda köprü kurmaktir."
Kaynak: İHA