CHP'li Besiktas Belediye Baskani Akpolat'tan Gazetecilere Zarf Içerisinde 500 TL

Istanbul’un CHP’li Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat, memleketi Erzincan’da partililerle bir araya geldi. Basin toplantisinin ardindan gazetecilere hediye diye verilen çantanin içerisinden maske, dezenfektan, Kemal Kiliçdaroglu’nun mesaji ve zarf içerisine konulmus 500 TL çikti. Gazetecilere zarf içinde para verilmesi tepkilere neden oldu.

CHP'li Besiktas Belediye Baskani Akpolat'tan Gazetecilere Zarf Içerisinde 500 TL
Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat, CHP Erzincan Il Baskanliginda Il Baskani Ayhan Dogan ve partililerin katilimiyla basin toplantisi düzenledi.

Baskan Akpolat, CHP’nin Istanbul Besiktas’ta uyguladigi Saha Çözüm Hareketi’nin basarisindan bahsederek, “Saha Çözüm Hareketi, tüm partilere ve tüm Türkiye’ye model olacak” dedi.

Akpolat’in basin toplantisi sonrasi ise gazetecilere bir çanta hediye edildi. Parti binasindan ayrilan gazeteciler, çantayi açtiklarinda içerisinde maske, dezenfektan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun mesajinin yazili oldugu bir not ve zarf içerisine konulmus 500 TL buldu. Kendilerine etik olmayan bir sekilde ‘bahsis’ gibi para verilmesine tepki gösteren gazeteciler, basin meslek ahlak ilkelerine bagli olan ve kamu yararini her seyin üstünde tutan basin mensuplarindan özür dilenmesi gerektigine vurgu yaptilar.
Kaynak: İHA