Kolombiya'da Silahli Gruplarin Tehditleri Nedeniyle 4 Bin Kisi Yerinden Edildi

Kolombiya'nin kuzeyinde, silahli gruplarin köylerde yasayanlara yönelik baskilari nedeniyle 4 bin kisinin evlerini terk etmek zorunda kaldigi bildirildi.

Antioquia yönetim bölgesine bagli Ituango kasabasina siginan binlerce köylü, silahli gruplarin evlerine ve tarlalarina el koydugunu ve can güvenliklerinin kalmadigini söyledi.

Devlet Baskani Ivan Duque, konuya iliskin açiklamasinda, yerinden edilmis kisilerin evlerine güvenli dönüsünün saglanacagini dile getirerek, Içisleri Bakanligi ve Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi'ne talimatlarin verildigini söyledi.

Hükümetin gerekli tedbirleri alacagini belirten Duque, "Dogal afetlerin yani sira silahli gruplarin baskisi var. Insanlarin güvenle eve dönmesi için kirsal alanlarda güvenligin saglanacagindan emin olabilirler. Oradaki çetelere sert darbeler indirdik ve indirmeye devam edecegiz."ifadesini kullandi.

Antioquia valisi Luis Fernando Suarez, Ituango'ya kaçislarin devam ettigini vurgulayarak, kasabanin kapasitesinin çok üzerine çiktigini kaydetti.

Bölgede, eski Kolombiya Devrimci Silahli Kuvvetleri'nin (FARC) üyeleri, "Clan del Golfo", "Los Pelusos" ve "Los Caparros" gibi silahli gruplarin varligi oldugu biliniyor.

Kaynak: AA