Kartepe'ye Modern Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi

Kartepe Belediyesi tarafindan insasina baslanan Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nin yapimi devam ediyor.

Kartepe'ye Modern Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi
Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi, 4000 metre kare alanda hizmet verecek. Merkezde 150 metrekare hizmet binasi, 80 ve 60 metrekarelik toplamda 140 metrekare iki ayri yapida 20 adet hayvan barinagi, hizmet binasi içerisinde 1 adet Post operatif alan,1 adet ameliyathane, 1 adet muayenehane, 1 adet veteriner hekim odasi, 1 adet özel ilaç odasi, 1 adet ecza odasi, danisma, sosyal alan, 1 adet sarf malzeme deposu yer alacak. 20 adet barinak içerisinde 60 metrekarelik yapida hasta hayvan kabulü, banyo, kafesler ve 80 metrekarelik yapida ise saglikli hayvan kafesleri, müsahede alani, karantina alani, malzeme deposu ve kedi evi yer alacak.

"Dostlarimiz için her seyi düsündük"

Çalismalari yerinde inceleyen Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Sokak hayvanlari için yapmis oldugumuz merkezimizin devam eden insaat çalismalarini yerinde inceledik. Sokaktaki dostlarimiz için her seyi düsündük. Yapimina basladigimiz rehabilitasyon merkezimiz ile; ameliyathane muayenehane ve veteriner odasinin da içinde olacagi modern bir hizmet alanini Kartepe’mize kazandirip, hayvan dostlarimiza daha güzel bir hayat sunmayi arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA