Cumhurbaskani Erdogan, Oglu Teslim Olan Aysegül Biçer Ile Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ikna yoluyla terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mustafa Biçer’in annesi Aysegül Biçer’i telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Oglu Teslim Olan Aysegül Biçer Ile Telefonda Görüstü


Terör örgütü PKK’nin oglunun HDP’liler araciligiyla daga kaçirildigini iddia eden Hacire Akar’in, partinin il binasi önünde 22 Agustos 2019’da baslattigi oturma eylemi sayesinde 24 Agustos 2019’da evladina kavusmasiyla baslayan mücadeleyi örnek alarak 3 Eylül 2019’da oturma eylemi baslatan ailelerden biri olan Aysegül Biçer de aylardir bekledigi müjdeli haberi aldi. Biçer’e, 2018 yilinda 17 yasindayken daga kaçirilan oglu Mustafa’nin terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldugu bildirilirken, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan anne Aysegül Biçer’i telefonla arayarak sevincini paylasti.

"Bu zafer sizindir, hepinize selamlarimi iletiyorum”

Telefonla anne Biçer ile görüsen Cumhurbaskani Erdogan, "Bu zafer sizindir. Gerek Hacire Akar olsun, gerek sizler olun hepiniz orada dimdik durdunuz ve sizin o dik durusunuz elhamdülillah yollari açti ve yavrularinizin da bu noktada yüregini hareketlendirdi. 3 yavrumuz da araniza katiliyor. Bundan dolayi da gerçekten sevincimiz çok yüksek. Hepinize selamlarimi iletiyorum” dedi.



“Siz bize sahip çikmasaydiniz, mücadeleyi sürdüremezdik”

Anne Aysegül Biçer ise, "Siz bize sahip çikmasaydiniz, orada bu mücadeleyi sürdüremezdik" sözü üzerine Cumhurbaskani Erdogan, "O bizim görevimizdi. Biz görevimizi yaptik. Ama siz de bizi bu noktada tesvik ettiniz. Allah yar ve yardimcimiz olsun insallah" dedi.



“Anneler isterse daglari delip evlatlarini kazanabilir”

Telefonda Cumhurbaskani Erdogan’a yarin oglu Mustafa ile bulusacagini belirten Anne Biçer, "Sayin Cumhurbaskanim ilk oturdugumda da demistim, ’PKK’dan söke söke alacagim oglumu.’ diye. Sadece oglum degil, bu saatten sonra bütün evlatlar hedefimiz. Yarin sabah iki davul iki zurnayla HDP’nin kapisina gidiyorum. Bu zaferi ilan edecegiz. Anneler isterse daglari delip evlatlarini kazanabilir demistik. Insallah Türkiye Cumhuriyeti kazandi. Bugün bir kere daha zafere imza atildi. Annelere insallah selaminizi iletecegim. Yarin bulusmamiz yapilacak. Allah sizden razi olsun. Rabbim uzun ömürler versin insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA