Tunus Disisleri Bakani, Suudi Arabistan Ve Kuveytli Mevkidaslariyla Ülkedeki Son Durumu Görüstü

Tunus Disisleri Bakani Osman el-Cerendi, Suudi Arabistan ve Kuveytli mevkidaslariyla Cumhurbaskani Kays Said'in darbe girisimine iliskin görüsmelerde bulundu.

Suudi Arabistan Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Disisleri Bakani Faysal bin Farhan'in Tunuslu mevkidasi ile telefonla görüstügü aktarildi.

Disisleri Bakani Bin Farhan, ülkesinin "Tunus'un güvenligi, istikrari ve refahini istedigini, bunu gerçeklestirmek konusunda her türlü destegi verdigini" ifade etti.

Kuveyt resmi ajansi KUNA'nin haberine göre, Kuveyt Disisleri Bakani Ahmed Nasir es-Sabah da Cerendi ile ülkedeki son duruma iliskin görüstü.

- Ne olmustu?

Tunus'ta hükümet ve muhalefet partilerine yönelik protestolar gerçeklestirilmis, çikan olaylarda basta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldirilar düzenlenmisti.

Tunus Cumhurbaskani Said de Meclisin tüm yetkilerini dondurdugunu, milletvekillerinin dokunulmazligini askiya aldigini, mevcut Basbakan Hisam el-Mesisi'yi azlettigini ve kendi atayacagi bir basbakanla yürütmeyi devralacagini duyurmustu.

Hükümete yönelik bu darbe girisiminin ardindan askerler, Meclis Baskani ve Nahda Hareketi lideri Rasid el-Gannusi ve beraberindeki milletvekillerini Meclise almamisti.

Cumhurbaskani Said'in kararlari üzerine halki barisçil mücadeleye çagiran Gannusi, yasal dayanagi bulunmayan bu adimin bir "darbe" oldugunu vurgulamisti.

Kaynak: AA