Sanliurfa'da Asi Yaptiran Gençlere Verilecek Hediyeler Için Ilk Kura Bu Hafta Çekiliyor

Vali Abdullah Erin: 'Noter huzurunda persembe günü ilk çekilisi yapacagiz. Bisiklet, tablet, üniversitede okuyanlara burs ve bir de sehrimizdeki tarihi yerlerin gezilmesini kapsayan bir kampanyayi baslatmis olacagiz'

Sanliurfa Valiligince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda gençlerin asi olmasini tesvik etmek amaciyla baslatilan kampanyada hediyelerin sahiplerini bulacagi ilk çekilis bu hafta gerçeklestirilecek.

Valilikten yapilan açiklamada, Vali Abdullah Erin'in görüslerine yer verildi.

Erin, tedbirler ve saglik personelinin fedakarca çalismalari sonrasi kentte asi olanlarin sayisinin artmaya basladigini bildirdi.

Kentte dün 15 bin 225 kisinin asi yaptirdigini ifade eden Erin, toplam asi sayisinda 638 bin doz rakaminin asildigini belirtti.

Erin, Sanliurfa'da 18-25 yas arasinda 500 bin, 25-35 yas arasinda ise 250 bin civarinda nüfusun bulunduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Genç nüfusu asilamakta zorlaniyoruz. Bunun için de bir kampanya baslattik. Noter huzurunda persembe günü ilk çekilisi yapacagiz. Bisiklet, tablet, üniversitede okuyanlara burs ve bir de sehrimizdeki tarihi yerlerin gezilmesini kapsayan bir kampanyayi baslatmis olacagiz. Haftalik yapacagimiz çekilislerle 5 gencimize bisiklet, 5 gencimize tablet, 2 gencimize egitim dönemi boyunca 500 lira burs, yani yillik 4 bin lira civarinda üniversitede okuyan çocuklarimiza burs imkani, Halfeti gezisi, tekne turu, bu sekilde bir tesvik edici kampanyayi baslatmis olacagiz."

Açiklamada, tablet ve bisiklet çekilislerinin her ilçede ayri ayri yapilacagi, burs ve gezi turu için kuranin ise Sanliurfa merkezde gerçeklestirilecegi bildirildi.

Kaynak: AA