Musullu Vatandastan Baskan Özcan'in Zam Kararina Tepki Açiklamasi 'Dünya Insanligi Türkiye'den Ögreniyor'

CHP’li Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’in yabancilara suyu 10 kat zamli verecegini açiklamasina karsilik evli ve 1 çocuk babasi Musullu Hakam Abed, “Dünya insanligi Türkiye’den ögreniyor. Türk insani merhametli insandir. Asla böyle düsünmez. Bu sadece Belediye Baskani’nin düsüncesi” dedi.

Musullu Vatandastan Baskan Özcan'in Zam Kararina Tepki Açiklamasi 'Dünya Insanligi Türkiye'den Ögreniyor'


Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, kentte yasayan yabanci uyruklu vatandaslarin su ve kati atik vergilerine 10 kat zam yapilmasini Belediye meclisinde gündeme getirecegini söyledi.

Belediye baskani seçildikten sonra yabanci uyruklu kisilere verilen ayni ve nakdi yardimlari da kesen Özcan, son açiklamasiyla yabanci uyruklu kisilerin tepkisini çekti.

"Türk insani merhametli insandir"

Bolu’da yasayan evli ve 1 çocuk babasi Hakam Abed, Baskan Özcan’in açiklamasini dinledikten sonra sok oldugunu söyleyerek, "Belediye baskani böyle derse vatandas ne diyecek. Çok rahatsiz oldum. Ben Musul’dan geliyorum. Musul Osmanli topragi oldugu için bu ülkenin tarihini bile biliyoruz. Bu laflarla Türkiye’yi çok kötü temsil etmis. Biz Samsun’da yasadik. Orada ev sahibiyle aile olduk. Ev sahibiyle aile oluyorsun ama bir belediye baskani çikiyor 10 kat zam yapacagiz, diyor. Bana göre gerçek Türkler aile bagi kurduklarimizdir. Türk insani merhametli insandir. Asla böyle düsünmez. Bu sadece Belediye Baskani’nin düsüncesi. Bütün Türklerin düsüncesi degil" dedi.



"Belediye baskanina yakismaz"

Özcan’in Türkiye’yi kötü temsil ettigini ifade eden Abed, “Öncelikle irkçilik yapmayacakti. 10 kat zamli su faturasi ödeyecekler yerine baska bir çözüm bulmasi lazim. Ben burada mülteci degilim, ama beni de rahatsiz etti. Insanlar keyiften gelmedi. Orada bir zulüm yasadilar. Bir de ’Yalanciysam Arap olayim’ gibi laflar kullanmis. Bu bir belediye baskanina yakismaz. Dünya insanligi Türkiye’den ögreniyor. Bence çok kötü temsil etmis. Baskandan farkli bir açiklama bekleriz” diye konustu.

Kaynak: İHA