Memleket Partisi Genel Baskani Ince, Trabzon'da Konustu Açiklamasi

'Türkiye'de rekortmen oldugum bir konu var. Beni kimse geçemiyor. Medya ambargosu, iktidar medyasinda da muhalefet medyasinda da yer bulamiyoruz'

Memleket Partisi Genel Baskani Ince, Trabzon'da Konustu Açiklamasi
Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, dere yataklarini, iklim degisikligini, küresel isinmayi konusmalari gerektigini belirterek, "Buna kader deyip geçemeyiz." dedi.

Artvin ve Rize'de sel bölgesindeki incelemelerinin ardindan Trabzon'un Akçaabat ilçesine gelen Ince, restoranda basin mensuplariyla bir araya geldi.

Ince, burada yaptigi konusmada, Arhavi'de büyük bir felaketin yasandigini, insanlarin zor durumda oldugunu söyledi.

Vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletmek istediklerini dile getiren Ince, dogal afetlerin toplum olarak konusularak masaya yatirilmasi gerektigini anlatti.

Japonya'da deprem oldugunda kimsenin ölmedigini ifade eden Ince, "Bizde deprem oldugunda sehirler yerle bir oluyor. Bunlari konusmaliyiz. Dere yataklarini, iklim degisikligini, küresel isinmayi konusmaliyiz. Buna kader deyip geçemeyiz. Kader mücadele etmektir, direnmektir, akli, bilimi kullanmaktir." diye konustu.

Ince, bölgedeki insanlarin sorunlarini takip etmek için geldigine isaret ederek, Türkiye'nin en ciddi problemlerinden birini ülkede yasayan göçmen ve mültecilerin olusturdugunu belirtti.

"Artik sokaktaki 10 kisiden birisi siginmaci, buna bir çözüm bulmamiz lazim." diyen Ince, sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye'nin sinirlari kevgire dönmüs. Bir ülkenin siniri, hududu o ülkenin namusudur. Yol geçen hani gibi kafileler halinde 3 bin kilometre uzaktan Afganistan'dan Türkiye'ye insanlar akin akin yollarda. Memleket Partisi iktidar oldugunda Suriye'nin resmi yönetimiyle masaya oturacagiz, karsilikli büyükelçi atayacagiz, onlarin güvenliklerini saglayarak, nasil ki bayramda memleketlerine gidebiliyorlarsa bayramdan sonra da memleketlerine göndermenin yolunu arayacagiz."

- "Davulla zurnayla gönderecegiz"

Ince, Türkiye'nin güçlü bir ülke oldugunu vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Komsumuzun basina bir problem geldiginde insanlar bize siginirlarsa tabii ki yardimci oluruz, bakariz, bunda bir sikinti yok. Ama 3 bin kilometre öteden kadin, çocuk, yasli yok, gencecik insanlar Türkiye'nin sinirlarinda hiçbir direnç görmeden Türkiye'mizin içerisine geliyorlar. Devleti yönetenlerin açiklamalarini saskinlikla izliyorum. Biri diyor; 'Suriyeliler, Afganlar giderse tarim, sanayi çöker.' Valla onu bunu bilmem de siz basta kaldiginiz sürece Türkiye çökecek bu gidisle. Türkiye'yi kurtarmanin yolu bu iktidari göndermek. Insallah ilk seçimde bu yönetimden kurtuldugumuz gibi siginmacilari da memleketlerine güle oynaya davulla zurnayla gönderecegiz."

Bir gazetecinin, Kovid-19 vakalarinin artmasina yönelik sorusunu da yanitlayan Ince, "Böyle giderse yakinda yine kapaniriz, bunu da bir zafiyet görüyorum. Yeterli önlemler alinmadi. Tamam anliyorum para yok, turist gelsin de nasil gelirse gelsin, asi yok, kontrol yok, yeter ki para gelsin, bu mantik dogru bir mantik degil." degerlendirmesinde bulundu.

Medyanin kendisine ambargo uyguladigini iddia eden Ince, bir süre arkasini dönerek yaptigi açiklamasina söyle devam etti:

"Türkiye'de rekortmen oldugum bir konu var. Beni kimse geçemiyor. Medya ambargosu, iktidar medyasinda da muhalefet medyasinda da yer bulamiyoruz. Medyanin yüzde 90'i iktidarin, yüzde 10'u da muhalefetin elinde. Iktidari elestirirsen iktidar medyasinda yer alamazsin, muhalefet medyasinda ise hiç yer alamazsin. Bundan sonra açiklamami medyaya ters dönerek yapacagim. Ilk örnegini göstereyim size. Mesela bundan sonraki basin açiklamami söyle yapacagim. Burada tabii yerel basini, siz emekçileri kastetmiyorum. Patronlarinizi kastediyorum. Insallah bizim iktidarimizda özgür, tarafsiz, adil, çagdas, yanli olmayan, yandas olmayan bir medya düzeninin de önünü açmis olacagiz."

Ince'ye, Genel Baskan Yardimcisi Gaye Usluer ile Il Baskani Ibrahim Degirmenci ve teskilat üyeleri eslik etti.
Kaynak: AA