Konya'nin Kulu Ilçesinde 'Yurtdisi Vatandaslar Festivali' Düzenlendi

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi Baskani Abdullah Eren: 'Bizler genelde yurt disinda faaliyet gösteren bir kurumuz. Ama baktik, yazin Kulu'da çok sayida yurt disindan gelen vatandasimiz var. Buraya da gelmeye, burada da olmaya karar verdik'

Konya'nin Kulu ilçesinde bu yil ilk kez organize edilen "Kulu Yurtdisi Vatandaslar Festivali" gurbetçilerden ilgi gördü.

Festival, Kültür ve Turizm Bakanligi, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), Kulu Belediyesi ve Kulu Kaymakamligi is birliginde düzenlendi.

Kulu Ilçe Stadyumu'nda organize edilen festivale katilan YTB Baskani Abdullah Eren, Kulu'da çok sayida yurt disinda yasayan gurbetçi ailenin oldugunu söyledi.

Kurum olarak baska ülkelerdeki Türk vatandaslarinin islerini kolaylastirmaya çalistiklarini ifade eden Eren, "Sayin Cumhurbaskanimizin bizlere bir talimati var. 'Nerede bir vatandasimiz varsa orada olacaksiniz, nerede bir Türk varsa orada olacaksiniz' diye. Bizler genelde yurt disinda faaliyet gösteren bir kurumuz. Ama baktik, yazin Kulu'da çok sayida yurt disindan gelen vatandasimiz var. Buraya da gelmeye, burada da olmaya karar verdik, o nedenle sizlerle beraberiz." ifadelerini kullandi.

Festivale katilan gurbetçilere "Konya'ya, Kulu'ya, ana vataniniza hos geldiniz diyorum." diye seslenen Eren, söyle konustu:

"Yurt disinda yasayan vatandaslarimiz için hususen söylüyorum, bizler sizlerin yurt disinda çektigi zorluklari çok yakinen biliyoruz. Yasadiginiz ülkelerde uygulanan kurumsal irkçiligi, ayrimciligi çok yakinen biliyoruz. Sizlerin ne kadar zor sartlarda bu ülkelerde tutunmaya çalistiginizi, gayret ettiginizi çok yakinen biliyoruz. YTB'yi, Türkiye'de sizlerin bir kurumu olarak düsünün, lütfen öyle telakki edin."

Eren'in konusmasinin ardindan TRT'de yayinlanan Rafadan Tayfa çizgi filmi, çocuk tiyatrosu üyelerince canlandirildi. Etkinlikte, Kültür Bakanligi Halk Müzigi Orkestrasi da konser verdi.

Isveç basta olmak üzere Avrupa'nin farkli ülkelerinde yerlesik olarak yasayan yaklasik 60 bin Türk vatandasinin, memleketleri Kulu'ya yaz aylari ile birlikte düzenli olarak ziyarete geldigi bildirildi.
Kaynak: AA