Hollanda'da Hükümet, 'Riskli Ülkelere Seyahat' Kurallarini Degistirdi

Hollanda'da hükümet, ülke disina seyahat edenlerin dönüslerinde karantinaya girmemeleri için tüm Avrupa Birligi (AB) ülkelerini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) degerlendirme kriterlerine göre, "düsük" riskli (yesil), "orta" riskli (sari) olarak gruplandirilacagini açikladi.

Hollanda kamu haber ajansi NOS'un haberine göre, bugün itibariyla AB ülkelerinden hiçbiri "yüksek" riskli (turuncu) ve "çok yüksek" riskli (kirmizi) olarak gruplandirilmayacak.

Hollanda'ya dönecek yolcularin zorunlu karantinaya girmemeleri için aralarinda Ispanya, Portekiz, Güney Kibris ve Andorra gibi "turuncu" kategorideki ülkelerin de bulundugu 26 AB ülkesi, sadece "yesil" ve "sari" kodlu olarak gruplandirilacak.

Hükümet, 8 Agustos'tan itibaren "sari" kategorideki bir ülkeden Hollanda'ya gelenlerin kisa süre önce Kovid-19 hastaligini atlattigina dair belge, asi olduklarina dair belge ya da negatif test sonucu ibraz etmeleri kuralini uygulamaya geçirecek.

Bir günden fazla süren yaz festivalleri 1 Eylül tarihine kadar yasaklanirken, günlük festivallere iliskin karar 13 Agustos'ta verilecek.

- Günlük vaka sayisinda düsüs sürüyor

Saglik Bakanligina bagli Saglik ve Çevre için Devlet Enstitüsünün (RIVM) açikladigi rakamlara göre, son 7 günde Kovid-19 tanisi konulan kisi sayisi 37 bin 343 olarak kayitlara geçti. Bu rakamin, bir önceki 7 güne göre yüzde 46 azaldigi belirtilen açiklamada, pozitif vaka oraninin yüzde 15 düstügü kaydedildi.

Hollanda'da günlük vaka sayilari temmuz ayinin ikinci haftasinda günlük ortalama 10 binin üzerinde seyretmisti.

Salginda günlük vaka sayisinin yüksek seyretmesi sebebiyle Almanya, Hollanda'dan gelen ve 24 saatten fazla ülkede kalacak yolcularin asi olmamalari durumunda 10 günlük zorunlu karantinaya girmeleri kuralini uygulamaya baslamisti.

Kaynak: AA