Egitim Uçagiyla Ispanya'dan Polonya'ya Uyusturucu Sevkiyati

Ispanya’dan Polonya’ya egitim uçagiyla 73 kilogram esrar tasiyan uyusturucu kaçakçilari, Polonya polisi tarafindan suçüstü yakalandi.

Egitim Uçagiyla Ispanya'dan Polonya'ya Uyusturucu Sevkiyati
Polonya’da Gorzow Wielkopolski Emniyet Müdürlügüne bagli polis ekipleri ülkeye Ispanya’dan egitim uçagiyla uyusturucu sokulacagi ihbarini aldi. Zielona Gora kentindeki havaalaninda söz konusu egitim uçagini beklemeye baslayan ekipler, uyusturucu kaçakçilarinin uçaktaki paketleri havaalani pistinde kendilerini bekleyen bir araca yüklemeye basladigi sirada operasyon düzenledi.

Polis, 2 uyusturucu kaçakçisini suçüstü yakalarken, yapilan detayli arama sonucu uçakta paketlenmis sekilde 73 kilogram esrar esrar ele geçirdi. Tutuklanan pilotlarin 63 ve 51 yasinda oldugu belirtilen polis, ele geçirilen uyusturucunun piyasa degerinin ise 3,6 milyon Polonya zlotisi (yaklasik 1 milyon dolar) oldugu aktardi. Sorusturmayi yürüten savcilik ise, 900 bin zloti (230 bin dolar) degerindeki egitim uçagina da el koydu.

“Pandemi dönemi bu gruplarin faaliyetlerini sürdürme seklini de degistirdi”

Polonya Emniyet Müdürü Jaroslaw Szymczyk konuya iliskin yaptigi açiklamada, söz konusu egitim uçaginin özellikle Ispanya’dan Polonya’ya uyusturucu madde tasimasi için bir organize suç çetesi tarafindan satin alindigini belirtti.

Szymczyk, karsilastiklari durumun istisnai ve Polonya polisi tarihi açisindan emsalsiz oldugunu ifade ederek, "Pandemi dönemi bu gruplarin faaliyetlerini sürdürme seklini de degistirdi. Avrupa’da herhangi bir sinirlamaya ya da sinir kontrolüne takilmayacak küçük uçaklara yatirim yapmaya basladilar" dedi.

Kaynak: İHA