Kolombiya'da Ilk Kez Kovid-19'Un Delta Varyanti Görüldü

Kolombiya'da ilk kez bir kiside yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Hindistan'da ortaya çikan Delta varyantinin tespit edildigi bildirildi.

Kolombiya Devlet Baskani Ivan Duque, ABD'den gelen kiside Delta varyantinin görüldügünü belirterek, "Ulusal Saglik Enstitüsü, Cali kentinde hastayi tüm tibbi protokollere uygun tedavi altina aldi." ifadesini kullandi.

Saglik Bakani Yardimcisi Luis Alexander Moscoso da Delta varyantinin tespit edildigi hastanin sadece bir kisiyle temas ettigini belirlediklerini kaydederek, izolasyon sürecinin basladigini söyledi.

Vatandaslardan Kovid-19 kurallarina riayet etmelerini isteyen Moscoso, halka asilama noktalarina giderek asi olmalari tavsiyesinde bulundu.

Ilk olarak Hindistan'da görülen ve Dünya Saglik Örgütü tarafindan “endise verici” olarak tanimlanan Delta varyantinin, yüksek bulasiciligi nedeniyle yakin zamanda dünya genelinde baskin tip haline gelmesinden endise ediliyor.

Ülkede salginin basindan bu yana 4 milyon 716 bin 798 vaka kaydedildi, virüse yakalanan 118 bin 538 kisi yasamini yitirdi.

Kaynak: AA