TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, Bingöl'de Ziyaretlerde Bulundu Açiklamasi

'Dünya ekonomisinde geçen yil 3,3 küçülme olmus, biz 1,8 de olsa büyüme saglamisiz. Yetersiz de olsa ama dünya ile mukayese ettigimiz zaman çok önemli bir basari bence' 'Bu sartlar altinda büyümeye devam etmisiz, yatirimlarimiz devam etmis. Bu sartlar altinda köylerimize, sehirlerimize hizmet etmeye devam etmisiz'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, geçen yil dünya ekonomisi yüzde 3,3 küçülürken Türkiye ekonomisinin yüzde 1,8 de olsa büyüdügüne isaret ederek, "Yetersiz de olsa ama dünya ile mukayese ettigimiz zaman çok önemli bir basari bence. Bu sartlar altinda büyümeye devam etmisiz, yatirimlarimiz devam etmis. Bu sartlar altinda köylerimize, sehirlerimize hizmet etmeye devam etmisiz." dedi.

AK Parti Solhan ve Genç ilçe baskanliklarini ziyaret eden Yilmaz, Arakonak beldesi ile Servi ve Çaytepe köylerinde de vatandaslarla bir araya geldi.

Kurban Bayrami dolayisiyla Bingöl'de 4 gündür ziyaretlerde bulunduklarini belirten Yilmaz, Türkiye'nin son 7-8 yildir önemli olaylar ve badireler atlattigini dile getirdi.

Yilmaz, söyle devam etti:

"2013'ten itibaren bu Gezi hadiseleri basladi, bir iki agaci bahane ettiler, normalde öyle bir dertleri de yok. Çünkü baktiginiz zaman AK Parti döneminde ormanlarimiz azalmamis aksine dünyada en hizli sekilde artiran ülkelerden biri olmusuz ama birtakim bahanelerle Gezi hadiselerini baslattilar. O tam yatismak üzereyken 17-25 Aralik hadisesi dogdu, onunla ugrasirken Suriye meselesi ve çukur hadiseleri ortaya çikti. Sehirlerimizi kazdilar, insanlarimiza hayati zindan ettiler. Bunlarla ugrasirken DEAS diye bir bela çikti. Islamiyet'i kullanarak ama Islamiyet ile hiçbir alakasi olmayan vahsi bir terör örgütü. Arkasinda birtakim güç odaklariyla maalesef içeride ve disarda birçok terör eylemleri yapti. Bununla ugrasirken bir taraftan 15 Temmuz gibi bir hadise yasadik. Tarihimizin en hain darbe girisimini yasadik. Milletin silahini millete çeviren üniforma giymis ama aslinda milletin askeri olmayan hain birtakim unsurlar, birtakim dis unsurlar, ülkemizi istikrarsizlastirmaya, demokrasimizi yikmaya çalistilar. Onunla bas etmeye çalisirken üstüne bu pandemi geldi."

- "Dünyaya göre daha az etkileniyoruz"

Tüm dünyada sikintilar oldugunu ve Türkiye'nin de bundan etkilendigini ifade eden Yilmaz, "Dünyaya göre daha az etkileniyoruz. Dünya ekonomisinde geçen yil 3,3 küçülme olmus, biz 1,8 de olsa büyüme saglamisiz. Yetersiz de olsa ama dünya ile mukayese ettigimiz zaman çok önemli bir basari bence. Bu sartlar altinda büyümeye devam etmisiz, yatirimlarimiz devam etmis. Bu sartlar altinda köylerimize, sehirlerimize hizmet etmeye devam etmisiz." dedi.

- "Türkiye, artik gücünü bölgede ve dünyada hissettiren ülke haline geldi"

Yilmaz, salgindan sonraki süreçte ekonominin toparlanmayi sürdürecegini belirterek sunlari kaydetti:

"Insallah önümüzdeki süreçte bunu görecegiz. Bölgenin ve dünyanin bu sikintili döneminde Cumhurbaskanimizin liderliginde Allah'in izniyle Türkiye yoluna devam edecek. Geçtigimiz dönemlerde baktigimiz zaman Türkiye, Karabag'dan Somali'ye, Dogu Akdeniz'den Suriye'ye, Libya'dan Katar'a bölgemizde birçok inisiyatif aldi. Türkiye, birçok oyunlari bozdu, birçok hamleler yapti Cumhurbaskanimizin liderliginde. Bundan hoslanmayanlar var, engel olmaya çalisanlar var elbette ama tarihimize yakisir bir sekilde Türkiye artik gücünü bölgede ve dünyada hissettiren ülke haline geldi. Daha da bunun pekistigini görecegiz önümüzdeki dönemlerde. "

Kaynak: AA