Munzur Festivali, Korona Virüs Nedeniyle Önümüzdeki Yila Ertelendi

Tunceli’de bu yil 29 Temmuz-1 Agustos tarihleri arasinda yapilmasi planlanan 20. Munzur Kültür ve Doga Festivali, yeniden artan korona virüs vakalari nedeniyle önümüzdeki yila ertelendi.

Munzur Festivali, Korona Virüs Nedeniyle Önümüzdeki Yila Ertelendi
Tunceli’de belediye ve dernekler tarafindan yapilmasi planlanan festivalin önümüzdeki yila ertelenmesine iliskin Festival Tertip Komitesi tarafindan basin açiklamasi gerçeklestirildi.

Komite adina konusan Ali Mükan, festivalin geçen yil da pandemi sebebiyle ertelendigini hatirlatarak, “Dünyada ve ülkemizde devam eden korona virüs, dönemsel degiskenlikler göstererek bugüne kadar süregelmistir. Dersim Dernekleri Federasyonu ve Dersim Belediyesi tarafindan haziran ayi içinde tüm kurumlar ziyaret edilmis ve geçen yil ertelenen 20. Munzur Kültür ve Doga Festivalinin bu yil yapilmasinin olanaklarini degerlendirmek ve ortak irade olusmasi adina yapilacak toplantilara davet edilmislerdir. Sürecin basinda yapilan ilk toplantida hastaligin seyrinin ülkede ve ilimizde düsük seyretmesi hem de toplantiya katilan kurumlarin genel karari dogrultusunda pandemi kosullari gözetilerek festivalin yapilmasi için bir taslak program hazirlanmasi için planlama yapilmisti’’ dedi.

Olusturulan komisyonun vakalarin seyrine göre temmuz ayinin son haftasi festivalin yapilip yapilmayacagina iliskin görüs bildirecegi yönünde karara varildigini hatirlatan Mükan, “Içinde bulundugumuz haftada gerek ülkede, gerekse de ilimizde korona virüs hastaliginin artis gösterdigi çesitli kurumlar tarafindan verilerle ortaya konulmustur. Öte yandan Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikamizin Dersim subesi tarafindan yapilan ve bilimsel verilerle desteklenen açiklamada delta ve delta plus varyantlarinin ilimizde de görüldügü ifade edilmistir. Komisyon tarafindan yapilan degerlendirme ve kamuoyundan gelen öneriler ile açiklamalar neticesinde mutasyonlu virüs vakalarinin en çok görüldügü iller siralamasinda ilimizin ön siralarda olmasi, olusacak genis kalabaliklarin genel halk sagligini tehdit eder boyuta ulasma ihtimali gözetilerek yeni bir degerlendirme yapilmis ve 20. Munzur Kültür ve Doga Festivali daha coskulu ve amacina uygun olarak yapilmak üzere bir sonraki yila ertelenmistir’’ diye konustu.

Munzur Kültür ve Doga Festivali, Tuncelilerin, dogasina, tarihine, kültürüne, inancina, diline sahip çikma çabasi oldugunu ifade eden Mükan, ’’Biz tüm emegi ve katkisi olan kurumlar olarak halkimizla birlikte 20 yila yaklasan sürede kesintisiz olarak sürdürdügümüz festivalin ruhuna uygun olarak dogamiza, nehirlerimize, vadilerimize, ormanlarimiza ve daglarimiza dönük her türden yagma ve talana karsi birlikte omuz omuza duracagiz. Bu çerçevede dogamizi koruyacak ve kültürümüzü yasatacak çalismalara devam edecegiz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA