Kaymakam Besikci, Yenisehir'de Bayram Ziyaretine Çikti

Diyarbakir’in Yenisehir Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, belediye tarafindan açilan ve ilçeye kazandirilan Engelsiz Yasam Merkezi ve Ikinci Bahar Millet Kiraathanesi’ne bayram ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Besikci, Yenisehir'de Bayram Ziyaretine Çikti
Kurban Bayrami münasebetiyle Yenisehir Ilçe Belediyesi’ne bagli olan Engelsiz Yasam Merkezi ve Ikinci Bahar Millet Kiraathanesi’ni ziyaret eden Yenisehir Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, engelli bireyler ve yaslilarla bir araya geldi. Ziyaretle ilgili açiklamalarda bulunan Kaymakam Besikci, eski bayramlari yad ettiklerini belirterek, "Engelli bireylerimiz sosyal çevrelerinin baskisi, aile desteginin yetersizligi ve yasadiklari ekonomik sikintilar nedeniyle maalesef toplumdan iyice uzaklasiyorlar. Onlarin farkliliklarinin dezavantajli olarak görülmesi kabul edilir bir durum degildir. Engelli bireylere yönelik uygulamalarin engellilik algisini olumlu yönde farklilastirdigini ve özellikle belediyemizin yapmis oldugu çalismalarda engellilerle aramizdaki engelleri kaldirinca topluma daha hizli adapte olabileceklerini gördük. Engellilerimize psiko-sosyal destege, mesleki beceri gelistirmeye ve toplumsal hayata katilmalarini saglamaya devam edecegiz. Bayram dolayisiyla da ziyaret ettigimiz Engelsiz Yasam Merkezi’mizdeki engelli vatandaslarimizin bayramlarini en içten dileklerimle tekrar kutlarim" diye konustu.

Ikinci Bahar Millet Kiraathanesi’ndeki yaslilari bayramlasmak için ziyaret eden Kaymakam Besikci, bayram kendileri için büyükleri ziyaret etmek, onlarla eski bayramlari yad etmekle daha degerli hale geldigini, bu bayram da onlari ziyaret edip, bayramlarini kutladiklarini kaydetti.

Kaynak: İHA