Hindistan'daki Sel Ve Heyelan Felaketinde Can Kaybi 47'Ye Yükseldi

Hindistan’in Maharashtra eyaletinin Raigad bölgesinde muson yagmurlarinin yol açtigi sel ve toprak kaymalari nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 47’ye yükseldi.

Hindistan'daki Sel Ve Heyelan Felaketinde Can Kaybi 47'Ye Yükseldi
Hindistan’in batisinda etkili olan muson yagmurlarinin yol açtigi sel ve toprak kaymalarinda bilanço artiyor. Maharashtra eyaletinin Raigad bölgesinde araliksiz yagan yagmurun yol açtigi toprak kaymalari nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisinin 47’ye yükseldigi bildirildi.

Bölgede binden fazla kisinin mahsur kaldigi ve tahliye edilmeleri için helikopterler kullanildigi belirtilirken, en az 30 kisinin de kayip oldugu aktarildi. Yarali sayisi açiklanmazken, yaralilarin hastanelere kaldirildigi ve masraflarin devlet tarafindan karsilanacagi ifade edildi.

Hindistan Basbakani Narendre Modi yaptigi açiklamada, hayatini kaybedenlere yönelik üzüntüsünü dile getirerek, "Maharashtra’daki durum yakindan takip ediliyor ve magdurlara yardim saglaniyor" dedi.

Deniz Kuvvetleri, yerel yardim ekipleri, sahil güvenlik ve Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) eyalet genelinde sel ve toprak kaymalarindan etkilenen bölgelere sevk edildi. Deniz Kuvvetleri, Maharashtra eyaletinde sel ve toprak kaymalarindan etkilenen bölgelerde tahliye çalismalari için kurtarma ekiplerinin seferber edildigini açikladi.

Meteoroloji servisi, eyaletteki bazi bölgeler için önümüzdeki birkaç gün siddetli yagislarin devam edecegini belirten kirmizi uyari yayinladi. Hindistan medyasi ise Maharashtra eyaletinde Temmuz ayinda son 40 yilin en siddetli yagisinin etkili oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA