Balonlari Uçurmak Isterken, Mahalleyi Havaya Uçuruyorlardi

Aydin’in Efeler ilçesinde bir evde helyum gaziyla balon ve süs esyasi sisirme islemi yapildigi sirada patlama ve ardindan yangin çikti. Yanginda yaralanan bir kisi hastaneye kaldirilirken yangin çevredeki diger evlere siçramadan söndürüldü.

Balonlari Uçurmak Isterken, Mahalleyi Havaya Uçuruyorlardi
Yangin saat 17.45 siralarinda Efeler ilçe merkezi Köprülü Veysipasa Mahallesi 1628 sokaktaki bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, balon ve kutlamalarda kullanilan çesitli süs esyalarinin uçmasi için helyum gazi ile sisirilme isleminin yapildigi evde iddiaya göre elektrik kontaginin kisa devre yapmasi sonucu yangin ve ardindan patlama meydana geldi. Helyum gazinin yanmasi ve sisirilen balonlarda sikistirilan gazin patlamasi sonucu ev bir anda alevler arasinda kaldi. Sik sik patlamalarin yasandigi yanginda mahalle sakinleri sokaga döküldü.

Bu esnada binada helyum gazi ile balon ve süs esyasi sisirmekte olan 3 kisiden biri yaralandi. Çevre sakinlerinin 112 Acil Servis’e ihbari üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ve ambulans sevk edildi. Yarali sahis ambulansla hastaneye kaldirildi. Çatisi tamamen yok olan evde daha önce de helyum gazi patlamasi sonucu yangin çiktigi ögrenildi. Itfaiye ekiplerinin yogun çabasi sonucu yangin çevredeki diger evlere siçramadan söndürüldü.

Merakli kalabalik canini hiçe saydi

Patlama seslerini ve alevleri duyup sokaga dökülen çok sayida merakli vatandas, adeta canini hiçe sayarcasina yangini izlemek isteyince polis ekipleri zor anlar yasadi. Tehlikeli olmasina ragmen yanan evin dibine kadar sokulan vatandaslari polis, bayram dolayisiyla kirmadan uzaklastirmak için uzun süre dil döktü. Yangin sirasinda balon sisirmekte olan vatandaslardan Yücel Ö., yanginin elektrik kontagindan çiktigini belirterek çikan kivilcimin helyum gazi ile sisirilmis olan balonlara temas etmesi sonucu yangin büyüyüp patlamalarin yasandigini söyledi.

Polis yanginla ilgili sorusturma baslatti.
Kaynak: İHA