Arhavi'de Yaklasik 450 Kisi Tahliye Edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), sel nedeniyle Artvin'in Arhavi ilçesinden yaklasik 450 kisinin tahliye edilerek, güvenli alanlara yerlestirildigini bildirdi.

AFAD'dan yapilan açiklamada, Artvin'in Arhavi ilçesinde 21 Temmuz'da aksam saatlerinden itibaren etkili olan asiri yagis sonucu bölgede sel ve su baskinlarinin meydana geldigi, Arhavi deresinin tastigi, ilçe merkezi ve köy yollarinin etkilendigi hatirlatildi.

Ilçede mahsur kalan 6, Murgul ilçesinde ise mahsur kalan 9 vatandasin güvenli alanlara transfer edildigi belirtilen açiklamada, su bilgilere yer verildi:

"Arhavi ilçesinden yaklasik 450 kisi tahliye edilerek güvenli alanlara yerlestirilmistir. Yagislar nedeniyle Murgul ilçesinde kayip bir vatandasimizi arama çalismalari devam etmektedir. Bir vatandasimiz yaralanmis ve tedavi altina alinmistir. AFAD Baskanligi tarafindan bölgeye 5 milyon lira acil yardim ödenegi gönderilmistir. Türk Kizilay tarafindan Arhavi ilçesi Bogaziçi Mahallesi'nde 3 ayri noktada su ve içecek ikrami yapilmis, 7 bin adet ikram malzemesi, 1500 kumanya, 12 bin 250 adet su dagitilmis, 5 bin kisilik aksam yemegi hazirliklari baslatilmistir. Arhavi ilçe genelinde 80 trafonun arizali oldugu ve 4 bin 289 aboneye enerji verilemedigi tespit edilmistir. 10 ekip 30 personel ile arizalarin giderilmesi çalismalari devam etmektedir. Arhavi Ortacalar yolunun 1. ve 5. kilometreleri arasinda su an itibariyla trafige kapali yolun açilmasi için 24 personel ve 14 is makinasiyla çalismalar devam etmektedir."

Açiklamada ayrica, Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan bilgiye göre, 22 Temmuz'da metrekareye Hopa'da 183,1 kilogram, Arhavi'de 173,3 kilogram, Murgul'da 116,2 kilogram, Findikli'da 79,6 kilogram, Çamlihemsin'de 64,9 kilogram, Ardesen Yesiltepe'de 64 kilogram yagis düstügü aktarildi.

Kaynak: AA