Almanya'da Köln DITIB Merkez Camisi'nde Geleneksel Kavurma Ikrami

BERLIN – Almanya'da, Kurban Bayrami vesilesiyle Köln Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) Merkez Camisi'nde kavurma dagitildi.

DITIB'den yapilan açiklamaya göre, DITIB Genel Baskan Vekili Ahmet Dilek ile Yönetim Kurulu Üyesi Irfan Saral, cuma namazi sonrasi vatandaslara kavurma ve pilav ikram etti.

Dilek, burada yaptigi açiklamada, Kurban Bayrami'na özgü bir gelenek olarak kavurma ikraminda bulunduklarini, bu sekilde vatandaslarla bayram sevincini paylastiklarini söyledi.

Dilek, DITIB ve Türkiye Diyanet Vakfi is birligiyle "Kurbanini paylas, kardesinle yakinlas" sloganiyla vekaletle kurban kesim organizasyonu düzenlendigini animsatarak, "Yüzbinlerce insanin yüzünün güldügü, gönül köprülerinin kuruldugu, kardeslik baglarinin perçinlestigi bu hayir yolculugunda bizlere eslik eden, desteklerini esirgemeyen, teveccüh gösteren kardeslerimize tesekkür ediyor, kurbanlarinin hak katinda makbul olmasini niyaz ediyorum." dedi.

DITIB gönüllüleri ile 77 ülkede hayirseverlerin emanetlerini ulastirarak insanlara bayram coskusu yasattiklarini belirten Dilek, "Din, dil, irk ve cinsiyet ayirimi gözetilmeden magdur ve ihtiyaç sahibi insanlara Almanya'dan giden gönüllülerimiz araciligiyla iletilen kurban bagislariyla onlarin hayir dualarini, selam ve muhabbetlerini aldik. Bu yil da güzel bir organizasyonu geride birakarak kesim ve dagitimlarimizi tamamlandik." diye konustu.

Kaynak: AA