Sehit Aileleri, 15 Temmuz Dernegi'nin Çevrim Içi Bayramlasma Programinda Bulustu

15 Temmuz Dernegi, Türkiye'nin farkli sehirlerinde ikamet eden sehit aileleri için çevrim içi bayramlasma programi düzenledi.

Dernekten yapilan açiklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik'in katilimiyla gerçeklestirilen programda, sehitler rahmet ve minnetle yad edildi.

Bakan Yanik, sehit ailelerinin bayramini kutlayarak konusmasina basladi. Sehit aileleriyle bir araya geldiginde hep ayni duygu yogunlugunu yasadigini anlatan Yanik, "Bayram günü sizlerle bulusmak çok daha anlamli. Allah, sehitlerimizin makamlarini ali etsin ve gazilerimize sifa versin" ifadelerini kullandi.

15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç da 15 Temmuz gecesi verilen mücadelenin ne anlama geldigini herkesin bildigini, o gece darbeciler basarili olsaydi sadece Türkiye'nin degil, Bosna'nin, Azerbaycan'in ve tüm kardes ülkelerin dengesinin degisecegini belirterek, o gece insanlari sokaga çikaran 15 Temmuz ruhunun yasatilmasi, ögretilmesi ve anlatilmasi gerektigini vurguladi.

15 Temmuz Dernegi Baskan Vekili Tarik Sebik de hain darbe girisiminin 5. yil dönümünde dernegin yaptigi çalismalari anlatarak, "Amacimiz büyük bedel ödeyen siz sehit ailelerimiz ve vatanimiz için canini ortaya koyan sehitlerimiz için 15 Temmuz'u gelecege tasiyacak isler üretmek." diye konustu.

15 Temmuz Dernegi Kadin Komisyonu Baskani ve sehit Ilhan Varank'in ablasi Ayse Varank Arslantürk ise sehitler olmadan 6'nci Kurban Bayrami'ni geçirdiklerini belirterek, sunlari ifade etti:

"Buruklugumuz devam etse de dünyanin farkli cografyalarinda yasananlara baktigimizda 15 Temmuz gecesiyle ilgili gurur duyuyoruz. Birlik ve beraberligimiz devam ettigi müddetçe kimsenin ülkemize bir sey yapamayacagini biliyoruz. Bu sene 15 Temmuz'un yil dönümünde farkli kesimlerin ilgisini ve bu destani sahiplenisini gördüm. Bu beni mutlu etti. Insallah böyle devam eder."

Sehit Aydin Çopur'un babasi Nurettin Çopur da dernegin faaliyetlerinden duydugu memnuniyeti dile getirerek, "251 Mektup/15 Temmuz Sehitlerine Mektuplar" kitabi için dernege tesekkür etti. Çopur, TRT yapimi olan "Mahrem" belgeselini herkesin izlemesi gerektigini, orada anlatilan olaylarin bir benzerini kendi oglunun da yasadigini anlatti.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani ve 15 Temmuz Dernegi Danisma Kurulu Üyesi Alinur Aktas ise 15 Temmuz sehitlerinin demokrasi tarihinde özel bir yeri oldugunu, o geceyi unutmayacaklarini ve unutturmayacaklarini söyledi.

IBB AK Parti Grup Baskan Vekili ve Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu da Aliya Izzetbegoviç'in "Bedeli ödenmemis hiçbir özgürlük yoktur" sözünü hatirlatarak, "Bizler de büyük bedeller ödedik. 15 Temmuz gecesi ihanet içerden geldigi için farkli bir aci yasadik. Sizin gibi bedel ödemis insanlari yürekten kucakliyorum. Büyük hüzün yasasaniz da insallah cennet müjdesiyle bu hüznünüzün mutluluga dönüsecegine inaniyorum." açiklamasini yapti.

Kaynak: AA