GÜNCELLEME - Salda Gölü'nde Nargile Içen Ve Çamur Banyosu Yapan 5 Kisiye Idari Yaptirim

CEZA UYGULANAN KISI SAYISI GÜNCELLENDI, CEZA TUTARI EKLENDI.

Burdur Valisi Ali Arslantas, Yesilova ilçesindeki Salda Gölü Halk Plaji Sahili'nde nargile içen ve çamur banyosu yapanlar hakkinda idari yaptirim uygulandigini bildirdi.

Burdur Valisi Ali Arslantas sosyal medya hesabindan, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in Salda Gölü Halk Plaji Sahili'nde nargile içen ve çamur banyosu yapan kisilerin yer aldigi görüntüleri paylasmasi üzerine, göldeki denetlemelerin araliksiz sürdügünü belirtti. Arslantas, "Sayin vekilim, görüntülerdeki yasaklamalara aykiri davranislar için 5 kisiye idari yaptirim uygulandi bile. Koruma kullanma dengesi içinde Salda'mizi gelecek kusaklara birakmak için hep birlikte çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Valilikten alinan bilgiye göre, göl çevresiyle ilgili yasaklara aykiri davranista bulundugu tespit edilen 5 kisiye, 2 bin 135 lira idari para cezasi verildi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi 10 Agustos 2020'de Salda Gölü kenarindaki beyaz kumsalda sigara içilmesini, Burdur Valiligi de göl çevresinde çukur açmayi ve çamur banyosu yapmayi yasaklamisti.
Kaynak: AA