Dalgalar Arasinda Cismi Ceset Saninca Herkes Denize Kostu

Kocaeli’nin Kandira ilçesinde denizde kaybolan genci arama çalismalari sirasinda deniz içinde gördükleri cismi ceset sanarak dalgali denize giren acili aileyi, cismin odun oldugunu söyleyen ekipler güçlükle sakinlestirdi. 10 saat süren aramalardan sonuç alamayan ekipler ise yarin sabah erken saatlerde yeniden baslamak üzere aramalari sonlandirdi.

Dalgalar Arasinda Cismi Ceset Saninca Herkes Denize Kostu
Edinilen bilgilere göre, ailesi ve arkadaslariyla Kocaeli’nin Çayirova ilçesinden kamp yapmak için Kandira ilçesi Karadeniz kiyisinda bulunan Bagirganli plajina gelen Özcan D. (23), dün Kandira Kaymakamliginca rüzgarli hava sebebiyle yüzmenin yasaklandigi, bu sebeple kirmizi bayrak çekilen plajda denize girdi. Dev dalgalar arasinda ilerleyen Özcan D., bir süre sonra dalgalara kapilarak gözden kayboldu. Gencin denizden çikmadigini fark eden ailesinin ihbari üzerine bölgede bulunan Kocaeli Sahilleri Su Kazalari Engelleme Merkezi (KOSKEM) ve jandarma ekipleri, kayip gencin bulunmasi için çalisma baslatti.

Sabah saat 09.00 siralarinda baslatilan, KOSKEM, Sahil Güvenlik, Kiyi Emniyeti, Jandarma ve Kerpe Deniz Yildizlari Dalis Merkezi dalgiçlarinin katildigi kurtarma çalismalari 7 saattir araliksiz sürüyor. Denizden tekneler, botlar ile sürdürülen aramalara havadan ise Sahil Güvenlik helikopteri destek verdi. Yer yer 1.5 metreye ulasan dalgalar arasinda 10 saat süren arama kurtarma çalismalarinda kayip gence ulasilamadi. Havanin kararmak üzere olmasi sebebiyle sona erdirilen arama çalismalarinin yarin sabah erken saatlerde yeniden baslayacagi ögrenildi.

Gördükleri cisim için dalgalarin arasina daldilar

Aramalar sirasinda dalgalar arasinda görünen bir cismi ceset sanan kayip gencin yakinlari ise feryat ederek dalgalarin içine girdi. Jandarma ve cankurtaranlarin zorlukla sudan uzaklastirdigi acili aile yakinlari, sudaki cismin odun parçasi oldugunu ögrenince sudan uzaklastilar.
Kaynak: İHA