ABD'de Issizlik Maasi Basvurulari Artti

Iki ayin en yüksek seviyesine çikan issizlik maasi basvurularinin 350 bin civarinda gerçeklesmesi tahmin ediliyordu.

ABD'de ilk kez issizlik maasi basvurusunda bulunanlarin sayisi, 17 Temmuz ile biten haftada beklentilerin aksine 419 bine yükseldi.

ABD Çalisma Bakanligi, haftalik issizlik maasi basvurularina iliskin verileri açikladi.

Buna göre, ülkede ilk kez issizlik maasi talebinde bulunanlarin sayisi 17 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya kiyasla 51 bin kisi artarak 419 bine çikti.

Bu dönemde beklentilerin aksine artis gösteren ve 2 ayin en yüksek seviyesine çikan issizlik maasi basvurularinin 350 bin civarinda gerçeklesmesi tahmin ediliyordu.

Issizlik maasi basvurularinin sayisina iliskin önceki haftanin verisi ise 360 binden 368 bine revize edildi.

Geçen hafta itibariyla 4 haftalik ortalama issizlik maasi basvurulari bir önceki haftaya kiyasla 750 bin artarak 385 bin 250 oldu.

Süregelen issizlik basvurulari ise 10 Temmuz ile biten haftada bir önceki haftaya göre 29 bin azalisla 3 milyon 236 bin olarak kaydedildi.

ABD'de ilk kez issizlik maasi basvurusunda bulunanlarin sayisi, salginin is gücü piyasasini etkilemesiyle geçen yil mart ayinin sonunda 6 milyon seviyelerine yükselerek zirve yapmisti.

Issizlik maasi basvurulari, Kovid-19 salginindan önce 200 bin seviyelerinde seyrediyordu.

Analistler, okullarin açilmasi ve eylül ayi itibariyla eyaletlerdeki issizlik yardimlarinin sona ermesiyle isgücü piyasasinda yasanan sikintilarin sonbaharda azalmasini bekliyor.

Kaynak: AA