Yozgat Ogulcuk Baraji 18 Bin 720 Dekar Araziyi Sulayacak

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü tarafindan Yozgat'in Bogazliyan ilçesinde insaati süren Ogulcuk Baraji tamamlandiginda 18 bin 720 dekar araziyi sulayacak.

DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, yazili açiklamasinda, DSI'nin yaptigi yatirimlarla Yozgat'in mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ettigini bildirdi.

DSI'nin son yillarda modern sulama projeleri gelistirerek uygulamaya koydugunu, modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirinde dogrudan ve dolayli artis oldugunu aktaran Yildiz, sunlari kaydetti:

"Bogazliyan ilçesinde insaati süren Ogulcuk Baraji'nin tamamlanmasi ile barajda depolanacak su ile 18 bin 720 dekar tarim arazisinin sulanmasi saglanacak. Baraj gövde kazilari, dip savak, ENH isleri, dolu savak yapisi, enjeksiyon isleri ile yol imalatlari tamamlanmistir ve yüzde 75 fiziki gerçeklesme saglanmistir. Barajda gövde dolgu imalatlarina devam edilmektedir. Dolgu imalatlarinin tamamlanmasina müteakip vana odasi mekanik imalatlari yapilacak ve barajda su tutma islemi gerçeklestirilecektir. Temelden yüksekligi 30,50 metre ve su depolama kapasitesi 15,98 milyon metreküp olan Yozgat Bogazliyan Ogulcuk Baraji’nin tamamlanmasi ile 2021 birim fiyatlariyla ülke ekonomisine yillik 10 milyon 41 bin 957 lira katki saglanmasi hedeflenmektedir."

Kaynak: AA