Rize'deki Sel Ve Heyelanda Kaybolan 2 Kisiyi Arama Çalismalari Sürdü

Batuhan Delihasan ile Hasan Arici'nin bulunmasi için 328 kurtarma personeliyle sürdürülen arama çalismalari 7'nci günde de devam etti Delihasan ve Arici'nin aileleri, Sahil Güvenlik Komutanliginca denizde yürütülen aramalarin bir bölümüne eslik etti.

Rize'deki Sel Ve Heyelanda Kaybolan 2 Kisiyi Arama Çalismalari Sürdü
Rize'de siddetli yagis sebebiyle yasanan sel ve heyelanlarda kaybolan 2 kisiyi arama çalismalari devam etti.

Kentte 14 Temmuz çarsamba aksami etkili olan yagisa bagli olarak meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle kaybolan merkeze bagli Muradiye beldesinden Batuhan Delihasan (38) ile Güneysu ilçesine bagli Tepebasi köyünden Hasan Arici'nin (62) bulunmasi için baslatilan çalismalar 7'nci günde de sürdürüldü.

Arici ve Delihasan'in bulunmasi için derelerde arama çalismasi yapiliyor. Iki ayri noktada sürdürülen arama-kurtarma çalismalarina, 119'u dalgiç olmak üzere 328 kurtarma personeli ve 54 araçla devam edildi.

Bölgedeki derelerin Karadeniz'e döküldügü Taslidere mevkisinde de Sahil Güvenlik Komutanliginca çalisma yürütüldü.

- Kayip kisilerin aileleri denizdeki arama çalismalarina eslik etti

Kayip Arici ve Delihasan'in aileleri, Sahil Güvenlik Komutanliginca denizde yürütülen aramalarin bir bölümüne eslik etti.

Sahil güvenlik botu ile ekiplerin çalisma yaptigi alana götürülen aileler, su alti görüntüleme sisteminden arama-kurtarma çalismalarini da takip etti.

Ailelere, AFAD Baskan Yardimcisi Önder Bozkurt ile diger ilgililer tarafindan çalismalarla ilgili bilgi verildi.

Kaynak: AA