THY Kabin Memurlari 100 Çocugun Bisiklet Hayalini Gerçeklestirdi

THY Basin Müsaviri Yahya Üstün: 'THY ailemizin degerli kabin memurlari bu bayram 100 çocugu bisiklet hediyeleri ile sevindirdi. Minik dostlarimiz hangi rotada sürmek isterse biz o rotada onlarla olmaya devam edecegiz'

THY kabin memurlari, Kurban Bayram'inda 100 çocuga bisiklet hediye etti.

THY Basin Müsavirligi'nden yapilan açiklamaya göre, uluslararasi seyahatlerin yeniden baslamasiyla birlikte Türk Hava Yollari’nin dünyanin dört bir yanindaki uçus noktalarina yogun bir sekilde uçmaya baslayan kabin memurlari iyilik pesinde kosmaktan da vazgeçmiyor.

"Havaci Isterse Yapar" sloganlariyla bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçiren gönüllü kabin memurlari, bisiklet projelerini sosyal medya agi Instagram’daki 7 bine yakin takipçileriyle paylasti.

Yardimseverlerin destegiyle yaklasik 10 günde 100 bisiklet için gerekli destegi toplayan isimsiz kahramanlar bisikletlerin 40 tanesini Bahçelievler ve Üsküdar’daki çocuk esirgeme kurumlarina, 60 tanesini ise Istanbul’un Dudullu, Yeni Bosna, Avcilar ve Küçükçekmece bölgelerindeki dar gelirli ailelerin çocuklarina hediye etti. Çocuklarin bisiklet sevinci ile duygu dolu anlar yasandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bisiklet Projeleri ile ilgili "IsimsizlerTK" ekibi kurucu gönüllüsü Burak Savas Oguz, sunlari kaydetti:

"Kuruldugumuz günden bu yana pek çok projeyi hayata geçirdik, bu projelerin tamaminda 7 bin kisilik ailemizin destegi var. Bugün bizi bu harekete iten aslinda bizim çocuklugumuz, çocuklugumuzda bize ulasan yardim elleri sayesinde güzel anilarimiz oldu. Bugün de biz o el oluyoruz ki bu çocuklar hem bugün mutlu olsunlar hem de yarinlarimiza umut saçsinlar. Onlarin yüzündeki gülümsemeye sebep olmak bizleri gururlandiriyor."

Dernek gönüllüsü kabin memuru Sümeyye Dogan ise "Öncelikle bu projeye katkida bulunan tüm arkadaslarimiza tesekkür ederim. Çocuklarin yüzlerini biraz olsun güldürmek onlarin yaninda oldugumuzu hissettirmek istedik. Bunu biraz olsun basardiysak ne mutlu bize. Onlar bizim gelecegimiz ve gülümseten bir gelecek için bugün burada olmaliyiz. Bizi duyan herkesi de bu güzel hissi yasamaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

- Gökte tanisip yerde iyilik için bulusuyorlar

Gökyüzünde tanistiklari arkadaslari ile yeryüzünde ihtiyaç sahibi kimselere dokunan kabin memurlari kurban bayrami organizasyonlari sonrasi 41. projelerini tamamlamis oldu.

Pandemi döneminde 1007 aileye hijyen ürünü ve erzak ulastiran iyilik elçileri Elazig ve Izmir depremlerinde de etkilenen bölge halkina yardima uçtu. Yardimsever arkadaslarini “aile” olarak tanimlayan gurup bir diger çalismalari ile de Mardin’de bir anasinifi ve Agri’da bir kütüphane açti.

THY Basin Müsaviri Yahya Üstün ise konuya iliskin, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, sunlari kaydetti:

"Yüzden fazla ülkeye uçuyoruz ama böyle anlarda dünyayi yeniden kesfediyoruz. Türk Hava Yollari ailemizin degerli kabin memurlari bu bayram 100 çocugu bisiklet hediyeleri ile sevindirdi. Minik dostlarimiz hangi rotada sürmek isterse biz o rotada onlarla olmaya devam edecegiz."

Kaynak: AA