Kabil'de Cumhurbaskanligi Sarayi Yakinina 3 Roket Mermisi Isabet Etti

Afganistan'in baskenti Kabil'de cumhurbaskanligi sarayi yakinlarina bayram namazi sirasinda 3 roket mermisi isabet etti.

Içisleri Bakanligi, baskent Kabil'deki cumhurbaskanligi sarayi yakinlarina bayram namazi sirasinda 3 roket mermisinin isabet ettigini açikladi. Saldirilarda can kaybinin olmadigi, roket mermilerinin isabet ettigi bölgelerde hasar olustugu kaydedildi.

Saldirinin Cumhurbaskanligi sarayinda Cumhurbaskani Esref Gani, yardimcilari, bakanlar, meclis baskani ve diger siyasilerin katilimiyla bayram namazinin kilindigi sirada gerçeklestigi bildirildi.

Saldiriyi henüz üstlenen olmadi.

- Taliban'in baris için ciddi iradesi bulunmuyor

Bayram namazi sonrasi açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Gani, Taliban'in baris konusunda ciddi bir iradesinin bulunmadigini söyledi. Taliban'in siddeti arttirarak barisa yönelik iradesinin olmadigini gösterdigini ifade eden Gani, güvenlik güçlerinin ülke topraklarini korumak için çok sayida kayip verdigini belirtti.

Gani, ülkede devam eden savas durumunu en kisa zamanda degistirmek için ciddi bir plan üzerinde çalisildigini dile getirdi. Cumhurbaskani Gani, böyle bir dönemde siyasilerin de birlik ve beraberlik içinde olmasi gerektiginin altini çizdi.

Kaynak: AA