Japonya Savunma Bakani Kisi'den 'Ingiltere Ile Stratejik Partneriz' Vurgusu

Japonya Savunma Bakani Kisi Nobuo, "Japonya ve Ingiltere özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlügü degerlerini paylasan iki stratejik partnerdir." dedi.

Japonya Savunma Bakani Kisi Nobuo, Ingiliz mevkidasi Ben Wallace ile Tokyo'daki görüsmesi öncesi basin toplantisi düzenledi.

Toplantida savunma alaninda genis çapli ikili is birligi ve ortak tatbikat konularini ele alacaklarini belirten Japon Bakan, "Japonya ve Ingiltere özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlügü degerlerini paylasan iki stratejik partnerdir." dedi.

Kyodo ajansina göre, ikili, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetlerine (ASDF) ait yeni savas uçagi motorunun gelistirilmesine yönelik fikir teatisinde de bulunacak.

Ingiliz uçak gemisi Queen Elizabeth ile bünyesindeki destroyer ve denizalti grubu, Pasifik bölgesine dogru Mayis'ta denize açilmisti.

Hollanda'ya ait bir firkateyn ve ABD'ye ait bir destroyer ile grubun, sonbahar sezonunda Japonya'ya ugramasi ve Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) ile ortak tatbikat yapmasi bekleniyor.

Kaynak: AA