Italya'da Yasayan Müslümanlar Kurban Bayrami Namazinda Bir Araya Geldi

Italya'da yasayan Müslümanlar, Kurban Bayrami vesilesiyle bulunduklari kentlerde bayram namazlarini kildi.

Kuzeydeki Milano kenti ve çevre vilayetlerde yasayan Türk toplumu, sabah bayram namazinda bir araya geldi. Milano, Como, Modena, Imperia kentlerinde yasayan Türk vatandaslari, Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) camilerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina yönelik belirlenen tedbirler çerçevesinde bayram namazini kilarak bayramlasti.

Türkiye'nin Milano Baskonsoloslugu Din Hizmetleri Atasesi Abdulmetin Yalçin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat ederek bayram namazimizi idrak ettik ancak önceki bayramlarda oldugu gibi ne yazik ki bayram yemegimizi düzenleyemedik." dedi.

Salgin sebebiyle geçen yil Türkiye'ye gidemeyen vatandaslarin büyük bölümünün bu yil memleketlerine gitmeyi tercih ettigini dile getiren Yalçin, bununla beraber vekaleten kurban bagislarinin Italya'da her yil artarak sürdügünü belirtti.

Yalçin, bagislarda geçen yila göre bu yil yüzde 30 ila 40 civarinda bir artis oldugu ve 600 kadar bagis toplandigi bilgisini verdi.

Italya'da yasayan Müslümanlar da Roma, Floransa, Napoli, Milano, Palermo kentlerinde bu sabah bayram namazi için bir araya geldi.

Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarindan Milan da Islam aleminin Kurban Bayrami'ni kutladi.

Kaynak: AA