Içisleri Bakani Soylu, Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligi'nda Askerlerle Bayramlasti Açiklamasi

'Karsi karsiya kaldigimiz, DEAS'indan FETÖ'süne, PKK'sindan, PYD'sine, DHKPC'ye kadar sadece bu terör örgütleri degildir. Bu cografyaya, bu millete diz çökertmeye çalisan, onlarin arkasindakilerdir. Her yaptiginiz mücadelede diz çökerttiginiz onlardir. Onlarin ülkemiz ve milletimiz üzerine kurduklari oyunlar ve tezgahlardir' 'Iddiamizdan, idealimizden, inancimizdan hiç vazgeçmedik. Bizim bu topraklarda yapabilecegimiz, bu ülkenin ve milletin yapacagi çok sey var. Onun için size güvenimiz, ümidimiz sonsuz. Hiç aklinizdan çikarmayin, büyük kahramanliklarin altina imza atiyorsunuz. Siz bir büyük mücadelenin yolcularisiniz, sizlerle gurur duyuyoruz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligi'ni ziyaretinde, "Karsi karsiya kaldigimiz, DEAS'indan FETÖ'süne, PKK'sindan, PYD'sine, DHKP-C'ye kadar sadece bu terör örgütleri degildir. Bu cografyaya, bu millete diz çökertmeye çalisan onlarin arkasindakilerdir. Her yaptiginiz mücadelede diz çökerttiginiz onlardir. Onlarin ülkemiz ve milletimiz üzerine kurduklari oyunlar ve tezgahlardir." dedi.

Sirnak'taki temaslarini sürdüren Bakan Soylu, beraberinde Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin ile Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligi'ni ziyaret etti.

Burada görevli askerlerin Kurban Bayrami'ni kutlayan Soylu, bir bayramda daha kahraman güvenlik güçleri ile bir arada olmaktan memnuniyet duydugunu dile getirdi.

Islam aleminin, ülkenin her tarafinda canlarini feda etmeyi göze alarak görev yapan askerlerin, jandarmanin, polisin, güvenlik korucularinin, bütün milletin bayramini tebrik ettigini söyleyen Soylu, birlik ve beraberlik içinde gurur ve onur içinde nice bayramlara ulasmayi diledi.

- "Cudi'yi bir terör merkezi haline getirmeye çalisanlara firsat vermediniz"

Soylu, Cudi'den buraya geldiklerini belirterek, Cudi Dagi'nin dününün de bugününün de iyi bilindigini ifade etti.

"Bizim için kiymetli bir yer olan, medeniyetimizin bize emaneti olan, yüzlerce yil barisin, birligin, huzurun timsali olan Cudi'yi bir terör merkezi haline getirmeye çalisanlara firsat vermediniz. Onu medeniyetiyle, tarihi ile bulusturdunuz." diyen Soylu, bu cografya üzerinde çok oyun oynanmaya çalisildigini söyledi.

Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Siz ve sizin gibi kahramanlarimiz sayesinde hain planlarina firsat verilmedi. Bugün memleketimin her kösesinde huzur var. Daha ne isteyebiliriz ki? Memleketimizin her kösesinde, Hakkari'den Edirne'ye, Aydin'dan Sinop'a, Kars'tan Antalya'ya kadar bu vatani bize nasip eden Cenab-i Allah'a sükürler olsun. Allah'a hamdolsun ki sadece kendi cografyasinda degil, etrafindaki, haksizliklarla, zulümlerle karsi karsiya kalan cografyaya da elini uzatan, iyilik medeniyetinin örneklerini gösteren bir milletin evlatlari Kurban Bayrami'nda yine bir arada. Siz bize kuvvet, cesaret, kudret sagliyorsunuz. Çakirsögüt son dönemde büyük kahramanliklara imza atti. Biz buradayken 21 timimiz su anda mücadelenin içinde. Allah sizin de onlarin da ayagina tas degdirmesin. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye sadece Anadolu cografyasini degil, bugün zulümle karsi karsiya kalan bütün cografyalari sizler sayesinde huzura ulastiracaktir."

- "Iddiamizdan, idealimizden, inancimizdan hiç vazgeçmedik"

"Karsi karsiya kaldigimiz, DEAS'indan FETÖ'süne, PKK'sindan, PYD'sine, DHKP-C'ye kadar sadece bu terör örgütleri degildir. Bu cografyaya, bu millete diz çökertmeye çalisan, onlarin arkasindakilerdir. Her yaptiginiz mücadelede diz çökerttiginiz onlardir. Onlarin ülkemiz ve milletimiz üzerine kurduklari oyunlar ve tezgahlardir. Hiç endise etmeyin Allah bizimledir, asil milletimizledir." diyen Bakan Soylu, bugüne kadar zulmün tarafinda olmadiklarini, magdurun ve mazlumun tarafinda olduklarini ifade etti.

Soylu, "Iddiamizdan, idealimizden, inancimizdan hiç vazgeçmedik. Bizim bu topraklarda yapabilecegimiz, bu ülkenin ve milletin yapacagi çok sey var. Onun için size ait güvenimiz, ümidimiz sonsuz. Hiç aklinizdan çikarmayin, büyük kahramanliklarin altina imza atiyorsunuz. Siz bir büyük mücadelenin yolcularisiniz, sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerle övünüyoruz. Cenab-i Allah sizi nice bayramlara huzurla eristirsin. Cumhurbaskanimiz, Baskomutanimiz Recep Tayyip Erdogan'in sizlere selamlarini, muhabbetlerini, bayram dileklerini iletiyorum. Sizin ve ailelerinizin bayramini tebrik ediyorum." diye konustu.

- "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele devam edecek"

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Çetin de askerlerin bayramini kutladi.

Bakan Soylu'nun Cudi Dagi'ndaki Sehit Jandarma Uzman Çavus Tuncay Arslan Üs Bölgesi'nde de temaslarda bulundugunu dile getiren Çetin, "Sayin Bakanimiz, üs bölgesine gelmekle bu bayram gününde bizi sereflendirdiniz. Sükranlarimi ve minnettarligimi sunuyorum." dedi.

Sirnak'in ülkede maalesef geçmiste terörle anildigini bugün ise huzur sehri oldugunu belirten Çetin, sunlari kaydetti:

"Geçmiste terörle anilan, teröristlerin kamp kurdugu Cudi Dagi bugün festivaller, piknikler yapilan ve her noktasina rahatlikla vatandaslarimizin gittigi bir yer olmustur. Sayin Bakanim, Sayin Cumhurbaskanimizin direktifleriyle zatialinizin emir ve komutasi ile talimatlari dogrultusunda kahraman askerimiz, polisimiz, jandarmamiz, korucularimiz ülkemizin her noktasina hakimdir. Ülkemizde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da terörle mücadele amansiz sekilde devam edecektir. Sayin Bakanim, güvenlik kuvvetlerimizin bu basarili operasyonlarinda vermis oldugunuz büyük destek ve talimatlarinizla ulasmis oldugumuz basarili sonuçlar, yüce milletimizin takdirindedir. Zatialinize bu mübarek günde burada bu kahramanlarla bayramlasma firsati verdiginiz için sükranlarimi sunuyorum."

Vali Ali Hamza Pehlivan da askerlerin bayramini tebrik etti.

Bakan Soylu'nun ziyaretiyle Kurban Bayrami'ni hep birlikte eda ettiklerini dile getiren Pehlivan, geçen Kurban Bayrami'nda da Bakan Soylu'nun ili ziyaret ettigini söyledi.

Kendilerini yalniz birakmayan Soylu'ya tesekkür eden Pehlivan, basta güvenlik konulari olmak üzere Içisleri Bakanliginin ilde pek çok yatiriminin söz konusu oldugunu bildirdi.

Pehlivan, devam eden yatirimlarla hizmet çitasinin her geçen gün daha yukarilara tirmandigini vurgulayarak sunlari ifade etti:

"Sayin Cumhurbaskanimizin riyasetlerinde, zatialinizden aldigimiz desteklerle biz de bütün arkadaslarimizla koordinasyon içinde vazifemizi en iyi sekilde yerine getirmeye çalisiyoruz. Terörle mücadelede kahramanlarimizin, askerlerimizin, komandolarimizin, emniyet mensuplarimizin, güvenlik korucularimizin elbetteki payi büyük. Bu kardeslerimizin gayretleri, güvenlik altyapisinin da her geçen gün güçlenmesiyle çok büyük ve önemli neticeler aliniyor. Sizlerin destekleriyle bugün Cudi'de sabah Kurban Bayrami ve sabah namazimizi huzur içinde kilma serefine nail olduk. Bu, ilimizin her kösesinde, Kato'da da Gabar'da da bölgede de böyle. Ilimize kattiginiz degerlerden, vermis oldugunuz desteklerden dolayi sükranlarimizi arz ediyorum."

Bakan Soylu'nun ziyaretinde, Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ali Ihsan Ersoy, Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutani Tuggeneral Tekin Aktemur, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug, Belediye Baskani Mehmet Yarka ve AK Parti Il Baskani Ibrahim Halil Erkan da yer aldi.

Kaynak: AA