Gürcistan'da Kurban Bayrami Kutlaniyor

Gürcistan'in baskenti Tiflis'te yasayan Müslümanlar, Kurban Bayrami namazini kildi.



Gürcüler, Türkler ve Azerbaycan asilli Gürcistan vatandaslariyla farkli etnik kökenlerden Müslümanlar, bayram namazi için sabah erken saatlerde eski Tiflis semtinde bulunan ve "çift mihrapli" diye bilinen Tiflis Cuma Camisi'ne akin etti.

Camiye gelen Müslümanlar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamindaki tedbirlere uygun sekilde maskeler kullandi.

Kalabalik dolayisiyla camide yer bulamayan Müslümanlar, bayram namazini caminin karsisindaki caddede yere serdikleri seccadelerin üzerinde kildi.

Bayram namazini Gürcistan Müslümanlar Idaresi Dogu Gürcistan Müftüsü Etibar Eminov kildirdi.

Eminov, bayram vaazinda tüm Müslümanlarin bayramini kutlayarak, "Bayraminiz mübarek olsun. Bayram günlerinde akrabalarinizi ziyaret edin. Ayrica bu bayram günlerinde yakinlarinizin da mezarlarini ziyaret etmeye gidin." dedi.

Müslümanlara akraba ziyareti sirasinda Kovid-19 tedbirlerine uygun davranmalari çagrisinda bulunan Eminov, böylece herkesin sagligina önem verebileceklerini söyledi.

Dünyada tüm Müslümanlarin baris ve huzur dolu ortamda yasamasini dileyen Eminov, "Insan, kurban kestiginde Allah'a daha da yaklasiyor." dedi.

Kaynak: AA