Cumhurbaskani Erdogan KKTC'de Gençlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi (2)

'Yogun bir sekilde bu altyapi, üst yapi ile ilgili çalismalarimizi sürdürecegiz ve Kuzey Kibris'imizi imrenilir hale ve yatirim çeken bir ülke konumuna getirecegiz' 'Bunun için de tabii burada bizim Kapali Maras'a Açik Maras'a bütün bunlara ihtiyacimiz var. Bunlari bütünlestirecegiz ve bir an önce buralar Kuzey Kibris'in adeta hareket alani haline gelmis olacak' 'Artik aramizda bizim yavru vatan, ana vatan ayrimi degil, tam manasiyla bir bütünlesme söz konusu'

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Yogun bir sekilde bu altyapi, üst yapi ile ilgili çalismalarimizi sürdürecegiz ve Kuzey Kibris'imizi imrenilir hale ve yatirim çeken bir ülke konumuna getirecegiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, KKTC'ye yönelik resmi ziyareti kapsaminda Lefkosa'daki Büyük Han'da gençlerle bir araya geldi.

KKTC ve Türkiye badminton milli sporcusu bir gencin, gelecek ay dünya sampiyonasina katilacagini ve Türkiye'yi temsil edecegini belirterek, "Bu arada benim gibi birçok sporcu var, baska branslar yapan ve ambargolar yüzünden turnuvalara katilamiyorlar." ifadeleri üzerine Erdogan, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'na, "Biz bu kardeslerimizi bizim üzerimizden turnuvalara sokamaz miyiz, badmintonda? Çünkü basarili neticeleri var." diye sordu.

Bu konuda bir takim çalismalar yaptiklarini, badmintonda ciddi ilerlemeler oldugunu belirten Kasapoglu ise "Bahsettigi arkadaslarla da görüselim, onlarla ilgili de yapabilecegimiz bir sey olursa..." dedi.

Erdogan'in, "Türkiye üzerinden bence müsabakalara katilsin. Nasil olur?" ifadeleri üzerine genç sporcu, "Güzel olur" yanitini verdi.

- "Bu güzel bölge, bu güzelim deniz böyle atil bir vaziyette kalmasin"

KKTC'li bir is insaninin Kapali Maras'in umut vadeden bir gelecegi oldugunu belirtmesi ve buradaki çalismalarin son durumuna iliskin degerlendirme yapmasini istemesi üzerine Erdogan, "Bize yardimci olun, kapali, açik o bölgelerde bize danismanlik yaparsaniz isabetli olur. Çünkü çok hizla mesafe almamiz lazim. Rahatsiz olmaya basladilar. Aslinda biz onlari rahatsiz edecek bir sey yapmiyoruz. Biz sadece haklinin hakkini kendine verelim diyoruz ama bu güzel bölge, bu güzelim deniz böyle atil bir vaziyette kalmasin." diye konustu.

- "Buralar Kuzey Kibris'in adeta hareket alani haline gelmis olacak"

Erdogan, KKTC'de ögrenim gören hukuk fakültesi ögrencisinin, son dönemde Türkiye ile KKTC iliskilerinin yüksek derecede ivme kazandigini belirterek, bu konuda degerlendirme yapmasini istemesi üzerine söyle konustu:

"Bu konuda su anda Cumhurbaskanimiz ile aramizda tabii en ufak bir sikinti söz konusu degil ama bundan önce ne yazik ki Cumhurbaskaninin, Türkiye'nin Cumhurbaskanina olan yaklasim tarzi veyahut ana vatan, yavru vatan meselesinde yaklasim tarzi, sanki burayi böyle elinde, kucaginda bulmus gibi bir havada konusuyor. Yani burada bütün bu mücadelenin verilmesi esnasinda ana vatan burada nasil kan döktü? Mehmetçik burada ne kadar kan döktü? Sanki bundan hiç haberi yokmus gibi, böyle bir yaklasim içerisindeydi. Bizleri bunlar çok çok üzdü. Fakat Kibris Türkü, seçimlerde vermis oldugu mücadele ile isi ehline verdi ve isi ehline vermek suretiyle de yeni bir süreç basladi. Dolayisiyla artik aramizda bizim yavru vatan, ana vatan ayrimi degil, tam manasiyla bir bütünlesme söz konusu."

Erdogan, açilis törenlerini yaptiklari birçok tesis bulunduguna isaret ederek, "Altyapi, üst yapi bütün bunlara yönelik açilislar var. Bunlarin hiçbirisi bizi tabii tatmin etmiyor. Biz yogun bir sekilde bu altyapi, üst yapi ile ilgili çalismalarimizi sürdürecegiz ve Kuzey Kibris'imizi imrenilir hale insallah getirecegiz ve yatirim çeken bir ülke konumuna getirecegiz. Bunun için de tabii burada bizim Kapali Maras'a, Açik Maras'a bütün bunlara ihtiyacimiz var. Bunlari bütünlestirecegiz ve bir an önce buralar Kuzey Kibris'in adeta hareket alani haline gelmis olacak." diye konustu.

Erdogan, kendisine soruyu yönelten hukuk fakültesi ögrencisine, "Ama sizler de sen simdi bir hukukçu olarak buranin hukukunu koruyacaksin." dedi.

- Gençler, "Bir gece ansizin gelebilirim" adli sarkiyi Erdogan'a armagan etti

Programa katilan gençlerden biri, milli mücadele döneminde Rumlarin radyolarindan Kibris Türk halkinin moralini bozmak için "Bekledim de gelmedin" sarkisinin çalindigini hatirlatarak, "Bizler de kendi radyolarimizdan 'Bir gece ansizin gelebilirim' sarkisini çalarak, Rumlara Türkiye'nin bir gece ansizin ensesinde olacagi korkusunu yasattik. Ana vatan Türkiye'ye inancimiz tam olmustur. Her zaman yardimlarinizla yanimizda bulunmus oldunuz." dedi.

Programa katilan gençler, "Bir gece ansizin gelebilirim" adli sarkiyi Erdogan'a armagan etti.

Nida Su Yigitler adli 9 yasindaki çocuk da annesiyle yazdigi ve Erdogan'a ithaf edilen, "Biz bugün yeniden dogduk / Dimdik ayaktayiz, yoktur yikilan / Bugün bizim günümüz / Günümüze hos geldin Recep Tayyip Erdogan / Bir ölsek, bin diriliriz gördügünüz gibi / Degismeyiz kimseye Lefkosa, Magusa, Girne, Lefke'yi / Bizim adimiz Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti / Günümüze hos geldin Recep Tayyip Erdogan / Karsilarken özgürlügü yurdumun evlatlari / Parçalayacaktir gökyüzünü Türk yildizlari / Bir degil, bin gece fedadir hepimizin kani / Günümüze hos geldin Recep Tayyip Erdogan / Yeni nesillere anlatmaktir boynumuzun borcu / Bilsinler ki çiçekli kaldirimlar kanli yoldu / Unutmadik, unutmayacagiz, nasil kazandik bu güzel yurdu / Günümüze hos geldin Recep Tayyip Erdogan." siirini okudu.

Programin sonunda gençler, "Bir sarkisin sen" sarkisini söyledi.

Programa, Cumhurbaskani Erdogan'in esi Emine Erdogan, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ve esi Sibel Tatar, TBMM Baskani Mustafa Sentop, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ve MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli de katildi.

(Bitti)
Kaynak: AA