'Çilgin Dondurmaci'nin' Tezgahin Arkasinda Yaptigi Gösteri Ilgi Çekiyor

Antalya'da müzik esligindeki dans gösterisi sosyal medyada büyük begeni toplayan Mehmet Dinç: 'Dondurma satmak için dans etmeye basladim. Ilk basladigimda, insanlar bu durumu yadirgadi' 'Herkes 'sen fenomensin' diyor. Yok, ben gönüllerin fenomeniyim. Benim kalbim zengin. Allah bu zenginligi insallah herkese nasip eder'

Antalya'da, satis yaparken müzik esliginde yaptigi dans ile çevresinde "çilgin dondurmaci" olarak bilinen Mehmet Dinç'i izlemek isteyenler için tur firmalari sefer düzenliyor.

Insaat isçiliginin ardindan pastanelerde çalismaya baslayan Mehmet Dinç (40), 2018'den beri Antalya'nin Kundu turizm merkezindeki tezgahinda dondurma satarak geçimini sagliyor.

Dans ve müzik esliginde dondurmayla yaptigi hareketlerle dikkati çeken Dinç, kisa sürede yerli ve yabanci turistlerin begenisini kazandi.

Müsterilerinin çektigi videolar sayesinde sosyal medyada taninmaya baslayan Dinç, "Çilgin Dondurmaci" adiyla açtigi hesaplarda yayinladigi videolarla ilgi görüyor.

Gösterisini izlemek isteyen yabanci turistler için tur firmalari tarafindan seferlerin düzenlenmesinden memnun kalan Dinç, yaptigi gösteriler sayesinde 3 yilda 60 kilo vererek 90 kiloya düstü.

- "Dondurma satmak için dans etmeye basladim"

Dinç, AA muhabirine, pastanelerde çalismaya baslamasiyla hayatinin degistigini söyledi.

Türkiye'nin farkli illerindeki pastanelerde yillarca çalistigini anlatan Dinç, söyle konustu:

"Kundu'ya geldigim ilk 10 gün hiç dondurma satamadim. Patronuma 'bana bir ses sistemi getirirsen bir deneme yapacagim' dedim. Dondurma satmak için dans etmeye basladim. Ilk basladigimda, insanlar bu durumu yadirgadi. Sonrasinda müsterilerin çektigi videolar, sosyal medyada ilgi gördü. Haddinden fazla videom oldu. Ama benim sosyal medya hesaplarim yoktu. Bir arkadasimin yardimiyla adima sosyal medya hesaplari açtik. Videolari kendimiz yüklemeye basladik. Kisa sürede büyük bir takipçi sayisina ulastim."

- "Çilgin dondurmaci" adiyla marka olusturmak istiyor

Su anda dondurma külahiyla yapilan geleneksel sakayi dans ve müzikle bütünlestirerek günde 100 kilogram dondurma sattigini vurgulayan Dinç, önemli olanin insanlari eglendirmek, yüzlerinde tebessüm olusturmak oldugunu belirtti.

Dinç, kalbi iyi olana Allah'in her türlü yardimi ettigini belirterek, "Insan kalbinin ekmegini yer. Su anda kalbimizin ekmegini yiyoruz. Herkes 'sen fenomensin' diyor. Yok, ben gönüllerin fenomeniyim. Benim kalbim zengin. Allah bu zenginligi insallah herkese nasip eder. Yurt disinda da taniniyorum. Buraya günlük tur firmalari geliyor. 'Hepsi de buraya turistleri çektigin için Allah senden razi olsun' diyor. Bundan sonraki en büyük hedefim "Çilgin Dondurmaci" adiyla marka olusturmak." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA