Cezayir Cumhurbaskani Tebbun Çin Disisleri Bakani Yi Ile Ikili Iliskileri Görüstü

Cezayir Cumhurbaskani Abdulmecid Tebbun resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e gelen Çin Disisleri Bakani Vang Yi'yi makaminda kabul etti.

Cezayir Cumhurbaskanligindan yapilan yazili açiklamada, görüsmede, 2014 yilinda Cezayir ve Çin arasinda imzalanan kapsamli stratejik ortaklik anlasmasinin durumunun degerlendirildigi ve mevcut dostluk iliskilerinin güçlendirilmesi için fikir alis verisinde bulunuldugu belirtildi.

Açiklamada ayrica, Cezayir Disisleri Bakani Ramtan Lamamra'nin da görüsmede hazir bulunduguna yer verildi.

Görüsme sonrasi basina açiklamada bulunan Yi, artarak devam eden küresel krizlere ragmen ülkesinin Cezayir ile siki dostluk iliskilerinin sabit kalmaya devam ettigini bildirdi.

Yi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ile mücadele kapsaminda iki ülkenin yakin isbirligi içerisinde oldugunu belirterek, taraflarin zorluklarin üstesinden gelmek için karsilikli destek halinde bulundugunu vurguladi.

Çin ve Cezayir'in karsilikli güven ve destege dayanan bir dostluga sahip oldugunu vurgulayan Yi, Cezayir'in ihtiyaç duyacagi asi miktari ne kadar olursa olsun ülkesinin bu talebe karsilik verecegini kaydetti.

Kaynak: AA