Sirnak'ta Bin 500 Sporcunun Ringdeki Mübadelesi Basladi

Sirnak’ta 1 ile 7 Temmuz tarihleri arasinda 60 ilden bin 500 sporcunun katildigi Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi basladi.

Sirnak'ta Bin 500 Sporcunun Ringdeki Mübadelesi Basladi
Son zamanlarda Sirnak’ta yapilan 4 ulusal etkinligin ardindan kentte bu kez de Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi yapildi. Sirnak’ta huzur ve güven ortaminin sosyal yasama yansimalari ile birlikte Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi heyecani yasaniyor. Sirnak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Kapali Spor salonunda 1-7 Temmuz tarihlerinde Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi müsabakalari basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin himayesinde, Türkiye Kick Boks Federasyonu, Sirnak Valiligi, Sirnak Belediyesi destegiyle düzenlenen sampiyona 7 gün sürecek.

Ali Hamza Pehlivan: "Sirnak spor sehri olmaya aday"

Sporcularla bir araya gelen Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Ilimize ilk defa gelenler vardir. Bu etkinligimiz vesileyle Sirnak’ta bulusmak ve bir hafta içerisinde bir yandan müsabakalara istirak ederken bir yandan da hep birlikte insallah güzel hatiralar olusturmak nasip olacaktir. Sehrimizde ve bölgemizde malumunuz 40 yila yakin süre terörle mücadele yogun bir sekilde yasandi. Ama devletimizin kararliligi ile çok önemli mesafeler alindi. Sayin Cumhurbaskanimizin riyasetinde bütün Bakanliklarimizin, Bakanlarimizin, devletimizin bütün ilgili kurum ve kuruluslarinin gayretleri ile güvenlik birimlerimiz basta olmak üzere terörle mücadele alaninda çok yogun çabalar ortaya konuldu. Sükürler olsun, bugün gelmis oldugumuz noktada huzur ve güvenlik ortaminin yakalamis durumdayiz. Bu süreçte elbette kamu yatirimlari da devam etti. Ilimizde altyapi ve üstyapi çalismalari yine Sayin Cumhurbaskanimizin riyasetinde, bütün Bakanliklarimizin gayretleriyle yüzlerce proje, yatirim hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. Bugün itibariyle 500’e yakin proje hayata geçme asamasinda. Devam eden ve planlananlar var. Karayollarindan, altyapi hizmetlerinden saglik, egitim, ulasim hizmetlerine, sosyal hizmetlere, gençlik ve spor hizmetlerine kadar sayisiz hizmetler hayata geçmeye devam ediyor. Bu yatirimlar hayata geçerken bir yandan da kültürel sahada, spor alanindaki faaliyetlerin de atmasi en büyük hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Ne mutlu ki huzur sehri olan Sirnak’imiz giderek bir spor sehri olmaya aday durumundadir" dedi.



“Sirnak’ta bir yilda 5 tane ulusal etkinlik düzenlendi”

Vali Pehlivan, “Malumunuz bir buçuk yildir pandemi süreci içerisindeyiz. Bütün dünyada oldugu gibi ülkemizde de koronavirüse karsi büyük bir mücadele veriliyor. Pandemi sürecine ragmen son bir yildir besinci ulusal organizasyonumuzu gerçeklestirmekteyiz. Bir yil içerisinde parasüt, rafting, tenis, bisiklet gibi alanlarda organizasyonlar yapma imkânimiz oldu. Bugün de bu bölgenin evladi olan çok kiymetli Federasyon Baskanimizin gayretleri, Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleri ile kendi içinde yine ilkleri tasiyan bir organizasyona ev sahipligi yapiyoruz. Sirnak ilimizde ilk defa bu kadar çok sporcunun katilimi ile bir organizasyon gerçeklestiriliyor. Bütün sporcularimiza ayri ayri tesekkür ediyorum. Bugün itibariyle 60 Ilden bin 500 katilimci. Bu gerçekten çok önemli bir rakam. Az önce belirttigim gibi özellikle yakalamis oldugumuz huzur ve güvenlik ortaminin bir göstergesi, yansimasi ve olumlu bir tezahürüdür. 60 ilden sporcularimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz geldi, Sirnak’ta bulustuk. Insallah çok güzel haftayi hep birlikte geçirecegiz. Spor heyecan isi, motivasyon isi. Takim anlayisi, birlik ve beraberligin pekistirilmesi, kardeslik hukukunun gelistirilmesi konusunda sporun çok büyük katkilari var. Ilçelerimizle, Beldelerimizle ve köylerimizle beraber ilimizde bir heyecan olusturuluyor. Bugün dahi konustugumuz hemsehrilerimiz tesekkürlerini ifade ettiler. Bir yandan yatirimlar devam ederken bir yandan da organizasyonlar yapiliyor olmasi ve sehrimizin ev sahipligi yaptigi organizasyonlarla özellikle de spor organizasyonlariyla gündeme gelmesi gençlerimize ve vatandaslarimiza çok olumlu yansiyor. Onlarin mutlulugu hepimizin mutlulugudur. Bu etkinliklerin yapilmasi bundan sonraki etkinlikleri de beraberinde getireceginden, onlari tesvik edeceginden dolayi bizler için ayri bir mutluluk kaynagi teskil ediyor. Kick Boks sporuna gönül veren herkese, sizlerin sahsinda bütün misafirlerimize Ilimize tekrar hos geldiniz diyorum. Insallah güzel bir hafta müsabakalariyla birlik ve beraberlik anlayisi içerisinde gelisecek arkadaslik, kardeslik hukuku ile güzel bir organizasyon olacaktir. Özellikle Federasyon Baskanimiza tesekkür ediyorum. Geçen hafta da yine buradaydi. Görüstük. Hayatimizda ilk defa kick boks eldivenini taktik. Onun da uguruna inaniyormus. Insallah bütün sporcularimiza ugur getirsin ve söyle güzel bir organizasyon olsun. Resmi seremoni cumartesi günü yapiliyor. Biz de insallah vakit olusturup müsabakalari izleme gayreti içerisinde olacagiz" diye konustu.



Türkiye Kick Boks Milli Takim Antrenörü Murat Ekmekçi, “Kick Boks sampiyonasi 1 ile 7 Temmuz tarihleri arasinda Sirnak’ta bu gün basladi.

Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi ardindan milli takim seçme kriterlerini yapacagiz. Biz insallah ülkemizi en iyi sekilde temsil edecek, ay yildizli bayragimizi göklere çektirecek, basarili sporculari buradan belirleyip, dünya sampiyonasinda ülkemizi temsil edecek sporculari burada seçme imkanina sahip olacagiz. Ilk defa geldim Sirnak’a, Sirnak halki misafirperver ve mütevazi bir halktir. Insallah burada en iyi sekilde ülkemizi temsil edecek sporculari belirleyip, yarinin milli takimini belirlemektir hedefimiz” dedi.

Kick Bokscu Hakan Koç da, “On yildir Kick Boks sporunu yapiyorum. Bu yüzden çok heyecanliyim. Insallah dünya sampiyonasina katilirim. Sirnak çok güzel memlekettir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA