Sinop'te 14 Yasindaki Genç Cankurtaran Kulesinin Önünde Boguldu

Sinop’un Gerze ilçesinde 14 yasindaki çocugun denize girilmesi yasak olan cankurtaran kulesinin önünde bogulmasi vatandaslari çileden çikardi. Iddiaya göre, bogulma vakasini gören Belediye cankurtarani çocugu kurtarmak yerine ona can simidi atmakla yetindi. Bu durum da çevredeki vatandaslar tarafindan büyük ihmal olarak nitelendirilirken tepkilere neden oldu.

Sinop'te 14 Yasindaki Genç Cankurtaran Kulesinin Önünde Boguldu


Olay, saat 16.00 siralarinda Limaniçi mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaninda birkaç arkadasiyla denize giden E.B. iddiaya göre denizde yüzemeyerek suyun derinliklerine dogru gözlerden kayboldu. Yaklasik 20 dakika suda kalan genç için vatandaslar, 112 Acil Saglik ekipleri ve amatör dalgiçlar seferber oldu. Aramalarin sonuç vermesiyle denizden çikartilan gencin ilk müdahalesi olay yerindeki ambulansta yapildi. Bu sirada gencin yakinlari da gözyaslarina boguldu. Saglik ekipleri tarafindan Gerze Devlet Hastanesi’ne sevk edilen E.B., yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilmadi.

Öte yandan yasanan olayi vatandaslar ihmal olarak yorumladi. Durumu anlatan bir vatandas, “Cankurtaran orada çocuga simit atiyor. Atlayip orada çocugu kurtarmiyor. 20 dakika suyun içinde kaldi. Herkes orada daliyor, cankurtaran orada elleri önünde bagli bekliyor. Belediyenin cankurtaraniymis. Orada tabelalar da var denize girmek yasak diye” dedi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA