Sabiha Gökçen Havalimani'na Asi Merkezi Kuruldu

Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani’nda kurulan asi merkezi bugün asilama yapmaya basladi. Saglik Bakanligi görevlilerinin hizmet verdigi merkezde, asi hakki bulunan tüm havalimani görevlileri ve yolcular Covid-19 asilarini yaptirabilecek.

Sabiha Gökçen Havalimani'na Asi Merkezi Kuruldu
Havalimani görevlilerinin ve yolcularin yogun ilgi gösterdigi asi merkezi, terminal binasi gelen yolcu katindaki PTT Subesi karsisindaki alanda yer aliyor. 7 gün boyunca açik kalacak asi merkezi sabah 10.00 ile 16.30 saatleri arasinda hizmet verecek.

Asilama çalismalarindan vatandasin memnun oldugunu belirten Pendik Ilçe Saglik Müdürü Dr. Gökhan Ilhan," Saglik Bakanligimiz, Istanbul Il Saglik Müdürlügü nezdinde Covid-19 asilama islemi için Sabiha Gökçen Havalimani’nda da asilama yapilmasini planlandiktan sonra vatandasimiza daha hizli ulasabilmek için telifer noktalarinda, ulasim noktalarinda asilamanin yapilmasi için bakanligimiz tedbirlerini aliyor. Biz de bunun için burada insanlarimiza bir an önce ulasip, asilarini geciktirmeden yapip, bu salgini ortadan kaldirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Özellikle, biz burada asilama yapmaya baslayacagimizi duyurdugumuz zaman, baslangiçta epey bir kalabalik basvurdu ve bir istisna hariç tamami tesekkür etti" seklinde konustu.

Asi merkezlerinin asilamaya kolaylastirdigini belirten Burcu Akkan, "Adana’dan Istanbul’a geldik. Anonsu duyduk, yarin da randevum vardi onun öncesinde burada halledelim dedik, ayagimiza geldi. Çok memnun kaldik. Yani randevu uzun kuyruklar vesaire oldugunu duydugum için ertelemistim. Bunu duyunca kolaylastirdim" dedi.

Kaynak: İHA